Nieuwe terrassennota maakt einde aan wirwar van regels

Foto: Pexels

Minder regels, meer vertrouwen. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe terrassennota voor de gemeente Roosendaal. De afspraken gaan onder meer over de veiligheid, kwaliteit en het uiterlijk van de terrassen en moeten na carnaval 2019 ingaan.

‘Gedetailleerde regels passen niet’

De afspraken zijn door de gemeente samen met de horeca, hulpdiensten en het Binnenstadsbestuur gemaakt. met de nieuwe nota moet er meer ruimte komen voor ondernemerschap, door minder gedetailleerde regels voor te schrijven. De terrassennota waarborgt daarom vooral de veiligheid, aantrekkelijkheid en kwaliteit van terrassen in Roosendaal en de omliggende dorpen. Zo moet de plaatsing en inrichting op een verantwoorde wijze gebeuren en zijn er aparte voorschriften voor terrassen die gezichtsbepalend zijn.

Zowel de gemeente als de Koninklijke Horeca Nederland zijn tevreden met de gemaakte afspraken. ‘De tijd dat we als overheid gedetailleerde regels voorschrijven, past daar niet bij. Terrashouders nemen hun verantwoordelijkheid en willen zich kunnen onderscheiden. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen’, zegt Cees Lok (VVD), wethouder vergunningen, over de nota. ‘Zo ontstaat er een gevarieerd, kwalitatief en aantrekkelijk aanbod om gezellig een terrasje te pikken.’

‘Goede basis’

Ook CornĂ© Oosterbos, voorzitter van de Roosendaalse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland, is blij met de samenwerking met de gemeente: ‘Vanaf het begin zijn we intensief betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe terrassennota. Deze nota is een goede basis om met elkaar te blijven samenwerken, zodat we bezoekers een divers aanbod aan gezellige terrassen kunnen bieden.’

De nieuwe afspraken gelden na carnaval 2019, wanneer de terrassen teruggeplaatst worden voor het nieuwe seizoen. Terrashouders krijgen dan van de gemeente nog een jaar de tijd om hun terras aan te passen. Eind 2021 evalueert de gemeente het ‘minder regels’-beleid.

'

Reacties

article
57625
Minder regels, meer vertrouwen. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe terrassennota voor de gemeente
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/gemeente/57625/nieuwe-terrassennota-maakt-einde-aan-wirwar-regels/
2018-11-11T14:59:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/11/11145916/adult-alcoholic-beverages-bar-1267696.jpg
carnaval, Cees Lok, horeca, koninklijke horeca nederland, regels, restaurant, roosendaal, terras, uit, vvd, zomer
gemeente, nieuws