Heropening Cruyff Court in Westrand

22 mrt 2017, 11:18 nieuws
johan cruijff overleden
Op woensdag 22 maart om 13.30 uur heropent Wethouder Toine Theunis, samen met de Johan Cruyff Foundation het Cruyff Court. Het Cruyff Court is geopend in 2006 en heeft sindsdien een belangrijke sociale functie in de wijk. Om ervoor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende tien jaar die functie behoudt, is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd.
Bij het Cruyff Court wordt ook een watertappunt in gebruik genomen. Met dit watertappunt worden kinderen gestimuleerd om gezond kraanwater te drinken in plaats van sport- en energiedrankjes. Zo wordt ook zwerfafval rondom de Cruyff Courts voorkomen.
Balletje trappen
Toine Theunis: “Dat de kinderen uit Roosendaal weer een balletje kunnen trappen op het Cruyff Court in Westrand is natuurlijk fantastisch. Veel natuurlijke talenten hebben vanuit de Cruyff Courts de weg gevonden naar de ‘grote’ voetbalstadions. Maar buiten dat is het voor onze jeugd heel belangrijk dat zij de mogelijkheid hebben ergens te kunnen sporten. Sport en met name de breedtesport biedt namelijk veel kansen en mogelijkheden om de leefomgeving van onze inwoners kwalitatief te verbeteren.”
Komende jaren sporten
“Het is belangrijk dat de Cruyff Courts van goede kwaliteit blijven en dat de jeugd ook de komende jaren hier kan sporten”, vindt Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation. “Dankzij deze nieuwe kunstgrasvelden zorgen we dat het trapveldjes zijn waar de jeugd trots en zuinig op is. Mede dankzij de extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de samenwerking met de gemeente kunnen wij ook de komende tien jaar weer kinderen in de wijken laten sporten.”
Het opknappen van het Cruyff Court en het plaatsen van het watertappunt wordt mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en is in samenwerking met Join the Pipe, waterbedrijf Brabant en JOGG.