Inwoners Roosendaal verdelen 1 miljoen euro van de Postcode Loterij

19 jul , 17:03 nieuws
kleiner
In de anders zo rustige Klaproosberg komen bewoners enigszins zenuwachtig de deur uitlopen. Caroline Tensen belde bij hen aan en dat gebeurt niet iedere dag. Het zorgt voor de nodige hilariteit. Zonder te weten wat hen te wachten staat, verzamelen de Roosendalers zich opgewonden pratend op een schaduwrijke plek in de straat.  
Wat ze dan nog niet weten is dat de winnaars uit Roosendaal die meespelen met de winnende postcode bedragen winnen van 40.000 euro tot 120.000 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee iemand meespeelt.
Ook Sabine hoort rumoer rond haar huis. Ze zit op haar werk maar ziet het via haar deurbel met camera. Als Caroline in beeld komt weet ze niet wat ze ziet. Reden om direct naar huis te rijden. Sabine wint 40.000 euro. "Wauw, dit had ik echt niet verwacht. Mijn vriend zit in Amerika, die ga ik zo gelijk bellen met dit goede nieuws. We hebben net een nieuw huis gekocht. We hebben daar nu nog het minimale aan gedaan dus dit bedrag gaat ons enorm helpen".
Straatgenoot Femke zegt: "Dit is bizar. Ik werk in de zorg en zat net aan mijn scriptie te werken toen Caroline Tensen ineens voor mijn deur stond. Nu sta ik hier met een cheque van 40.000 euro. Ik moet in mijn eentje een huishouden runnen dus dit geld komt heel goed van pas. Mijn koelkast is kapot. Ik gebruik nu een campingkoelkastje. Met deze prijs kan ik niet alleen een nieuwe koelkast kopen maar een hele nieuwe keuken! En mijn familie die veel voor mij doet neem ik lekker mee uit eten".
An en Renee zijn er even stil van als ze de cheque van 80.000 euro zien. "Onze gezondheid laat wat te wensen over. We kamperen heel graag maar de tent wordt te zwaar. Dankzij dit bedrag kunnen we misschien wel overstappen op een camper. We gaan graag naar Oostenrijk. Hopelijk kunnen we dat dan blijven doen. Nu gaan we er eerst een borrel op drinken".
Winnaars maakten gratis kansDe Postcode Loterij trakteerde heel Nederland op een unieke kans: een éénmalig gratis lot voor de extra trekking op 16 juli 2024. Met dit lot maakte iedereen van 18 jaar en ouder die zich had aangemeld kans om met zijn of haar postcode 1 miljoen euro te verdelen. Deelnemers die al een lot hebben bij de Postcode Loterij maakten automatisch kans in de trekking.
Femke is de gelukkige winnaar van 40.000 euro
An en Renee winnen 80.000 euro