Inzamelingsactie rolstoelbusje voor Romy - Dream or Donate

24 sep 2016, 20:45 nieuws
romy
De bijna tweejarige Romy uit Roosendaal lijdt aan de progressieve spierziekte SMA type 2. Dit houdt in dat zij zich haar leven lang in een rolstoel moet voortbewegen. Om de aanschaf van een rolstoelbus te bekostigen, is vader André Roks een crowdfunding actie begonnen met de site van Dream or Donate.
Het doel van de inzamelingsactie is om 15.000 euro op te halen. Na 108 donaties staat de teller op 2.850 euro (update 31 oktober 2016).

SMA type 2

Spinale musculaire atrofie type 2 (SMA 2) is een ernstige spierziekte die zich openbaart bij kinderen tussen de zes en achttien maanden. Doordat een aantal motorische zenuwcellen in het ruggenmerg niet goed functioneert, treden spierzwakte en -verlamming op. Naarmate de tijd vordert worden de spieren steeds dunner (atrofie) en verergeren de ziekteverschijnselen langzaam. Kinderen die aan deze spierziekte lijden kunnen niet zelfstandig lopen.

Rolstoelbus voor Romy

Romy zal binnenkort beginnen te leren hoe ze in een elektrische rolstoel moet rijden, waar zij dus afhankelijk van zal zijn. De mobiliteit die een rolstoelbus met zich mee brengt is cruciaal voor het jonge gezin met twee dochters. Niet alleen om Romy te brengen naar en halen van het Peuter Behandelplan waar ze in oktober mee begint, maar ook om dagjes weg te kunnen gaan met het hele gezin is de aanschaf noodzakelijk.

De crowdfunding actie

Na een eerdere, geslaagde actie om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de spierziekte van zij dochter is vader André Roks nu dus een tweede actie begonnen.