Koersvast, Samen op reis naar 2040

28 sep , 14:01 nieuws
white male 1871376 1280
De helft van de collegeperiode zit erop. Er zijn nog twee jaar in het vooruitzicht. Een mooi moment om de balans op te maken. Dat wordt niet alleen vanuit het HUIS van Roosendaal gedaan, maar juist ook in gesprek met de Roosendaalse inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en raadsleden. Het gaat tenslotte over de plek waar zij wonen, werken en leven. Er hebben er in augustus 2024 verschillende bijeenkomsten plaatsgevonden in het Atik-stadion. De uitkomsten hiervan worden nu aan de gemeenteraad aangeboden in de nota: Koersvast. Samen op reis naar 2040.
De afgelopen jaren is er al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Daarom is de gemeente blij met alle betrokkenheid en met de adviezen die tijdens de gesprekken zijn gegeven. Samen met de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn al veel van de doelen vertaald naar goede plannen. Vaak zijn is men ook al bezig met de uitvoering. Het is fijn dat er tijdens de bijeenkomsten geluiden hoorden dat de gemeente daarbij in veel gevallen op de goede weg zijn. Veel van de opgehaalde adviezen en tips sluiten goed aan bij hun plannen en bij de dingen die zij al aan het doen zijn. 
De komende jaren wordt volop ingezet op de verdere uitvoering van de visies en plannen van de gemeente. Zo wil Roosendaal een vervolg geven aan 'Het Gesprek', waarin (digitaal en “live”) duizenden inwoners hebben meegedacht over de toekomst van Roosendaal, over de manier van werken van de gemeente of over belangrijke woningbouwprojecten. De inzet voor het versterken van de leefbaarheid en veiligheid van de wijken wordt voortgezet, er wordt meer groen gerealiseerd, armoede wordt aangepakt en de samenwerking in de regio en met rijk en provincie verder versterkt. 
Het is belangrijk om te horen dat er aan bepaalde dingen in de komende periode nog extra aandacht moeten geven. De ontvangen adviezen worden dan ook zeker meegenomen. Op hoofdlijnen zijn die adviezen: 
• Blijf aandacht houden voor het communiceren in begrijpelijke taal; 
• Zorg voor nog beter toegankelijke en vindbare informatie; 
• Zet nog verder in op leefbaarheid en veiligheid; 
• Verbeter de mogelijkheden voor participatie; 
• Heb aandacht voor de kwaliteit van onze voorzieningen. 
De nota: Koersvast. Samen op reis naar 2040 lees je op  https://www.roosendaal.nl/college-2022-2026