Miljoen mensen eropuit met Hemelvaart

14 mei 2015, 11:31 nieuws
150514 eropuit met hemelvaart e1431595368577
Veel mensen hebben morgen een 'brugdag' en dus een lang weekend. In 2014 ging 1 miljoen Nederlanders met Hemelvaart op vakantie. 60% van hen bleef in eigen land. Bij West-Brabanders is ook België populair.
Veel mensen gaan eropuit met Hemelvaart, en de meesten vertrekken al op woensdag. Dat leidde gisteren tot een drukke avondspits. In West-Brabant ging die door enkele botsingen op de A58 met meer files gepaard dan verwacht. Vandaag volgens de ANWB alleen lokaal extra drukte bij afritten naar attractieparken.

Fileleed

Grote drukte altijd op de A58 op de vooravond van Hemelvaart, vooral in de richting van Zeeland en België. Ook gisteren weer. Na twee botsingen stond er op het hoogtepunt 15 kilometer file tussen Breda en Vlissingen.
Rond half zeven botste een aantal auto's op elkaar vlakbij de Wouwse Tol. Even later was het prijs ter hoogte van Heerle. Daar was de linkerrijstrook in de richting van Roosendaal tijdelijk afgesloten.
Een gewone avondspits kampt met 150 kilometer file. Gisteren was dat 120 kilometer meer, vooral op de snelwegen in het midden en zuiden van het land.

Eropuit

Al een aantal jaar kiest rond de 1 miljoen Nederlanders in het Hemelvaartweekend voor een korte vakantie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Meer dan de helft van hen blijft in Nederland; zo'n 40% trekt naar een van de buurlanden.