Nationale Jongerenherdenking Roosendaal afgelast

28 apr 2020, 16:42 nieuws
rood wit blauw nederlandse vlag
Ieder jaar staan wij op 4 en 5 mei stil bij de oorlog en herdenken we de oorlogsslachtoffers. Voor jongeren is het lastig te begrijpen hoe het is om in een oorlogssituatie te leven. Vandaar dat de behoefte voor een speciale Nationale Jongerenherdenking invulling kreeg in 2017 in Rotterdam.
Tijdens deze herdenking staan de jongeren stil bij de oorlog en krijgen ze een divers aanbod van muziek, dans, tentoonstelling en een heuse beleving van hoe het er tijdens de oorlog aan toe ging.
Helaas, kan vanwege de corona-crisis, de inmiddels derde editie niet doorgaan. "Het is erg jammer dat de herdenking dit jaar niet plaats kan vinden, maar we zijn erg gedreven en bereid om de plannen om te buigen naar de editie van 2021," aldus de organisatie, gesteund door theater De Kring, Jongerenraad Roosendaal, JONG! en Theaterwerkplaats Tiuri.
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om dit jaar vanuit huis mee te doen. Er worden diverse acties opgezet. Hang de vlag uit, zing het Wilhelmus mee en vier de bevrijding online.