Reünie Scouting Fridtjof Nansen

22 mrt 2022, 7:46 nieuws
schermafbeelding 2022 03 22 om 074416
Scouting Fridtjof Nansen: opgericht in 1945 en tot op de dag van vandaag een gezellige scouting groep.
Dit is een mooie omschrijving van Scouting Fridtjof Nansen. Oorspronkelijk zou de reünie, om het 75 jarig bestaan van de scoutinggroep te vieren, plaatsvinden op 16 mei 2020. Helaas gooide de corona-pandemie roet in het eten. De reünie is meerdere malen uitgesteld.
Gelukkig kan er nu gemeld worden dat, op 16 mei 2022 aanstaande, de reünie plaatsvindt. De voorbereidingen hiervoor, zijn in volle gang en de aanmeldingen stromen binnen. Toch zoekt men nog oud-leden, die graag hun “oude” scouting-tijd willen herbeleven, al is het maar voor 1 dag.
Geschiedenis
In 1929 heeft Pastoor van Aken van de Corneliusparochie een verzoek ingediend voor de bouw van een patronaatsgebouw aan de Boulevard Antverpia om de “schoolvrije” jeugd een plek te geven voor bijeenkomsten. Met de hulp van kapelaan Kops is er tot 1937 'gestreden' om een bedrag van 25.000 gulden vrij te maken voor een gebouw. Op 23 september 1937 werd het eerste blokhuis in gebruik genomen. Drie jaar later werd het gebouw in beslag genomen door de Duitse bezetters en was het jeugdhuis niet langer in functie.
Na de oorlog in oktober 1944, heeft kapelaan van Arendonck, op aandringen van de bisschop, de verkennerij weer van de grond weten te tillen. Op de zolder van de schuur van paardenslager Stouthart aan de Hendrikstraat, werden de bijeenkomsten gehouden. Hier werd de basis gelegd voor voor huidige Scouting Fridtjof Nansen.
Sinds 1981 zit de groep in hun huidige pand 'de Fram', vernoemd naar het expeditieschip, waarmee Fridtjof Nansen zijn succesvolle poolreizen maakte.De groep is blij met hun huidige pand. In de loop van de jaren zijn er al diverse 'upgrades' uitgevoerd. Er een cv installatie gerealiseerd. In het kader van de verduurzaming zijn er zonnepanelen gelegd en is de oude verlichting inmiddels vervangen door energiezuinige LED verlichting. Op deze manier wordt er een steentje bijgedragen aan de verbetering van het milieu.
Reünie
De geplande reünie van Scouting Fridtjof Nansen zal plaatsvinden op het scoutinggebouw op zaterdag 14 mei 2022. Bent u lid geweest en wilt u graag uw jeugdhobby weer eens herbeleven, meld u dan aan op www.scoutingfn.nl/reunie .
Heeft u nog oude foto's of herinneringen aan uw tijd bij Scouting Fridtjof Nansen en wilt u deze delen, mail dan naar [email protected] .
banner facebook 2