Roosendaalse Regenboog Award 2024 - Genomineerden bekend

19 sep , 12:17 nieuws
regenboogaward2023 2
Het Bravis Ziekenhuis, Joost van Oosterhout en de ambassadeurs Roos en Teun zijn genomineerd voor de Roosendaalse Regenboog Award 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt op 13 oktober tijdens de afsluiting van Coming Out Roosendaal 2024. 
Uit zo'n 15 voordrachten heeft de jury deze drie genomineerden gekozen voor de Roosendaalse Regenboog Award 2024. De prijs is bedoeld voor personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Roosendaalse LHBTIQA+ gemeenschap.
De jury, onder leiding van wethouder Evelien van der Star, bestaat verder uit Marloes Otte (Bibliotheek West-Brabant), Dounia Jari (antidiscriminatievoorziening RADAR) en Arnold van der Heijden (docent aan het JTC en oud-bestuurslid van COC West-Brabant).
Over de genomineerden
Het Bravis Ziekenhuis is genomineerd omdat het al geruime tijd aandacht besteedt aan diversiteit. Ze hebben een diversiteitsprogramma waarin expliciet aandacht wordt gevraagd voor de LHBTIQA+ onderwerpen, met onder andere podcasts, trainingen en uitingen. 
De Roosendaler Joost van Oosterhout dankt zijn nominatie aan zijn rol bij Roze in Blauw, een politienetwerk voor de LHBTIQA+ gemeenschap. Daarnaast is hij bestuurslid bij de John Blankenstein Foundation, een organisatie die zich inzet voor meer acceptatie van LHBTIQA+ personen in de sport. 
Roos en Teun zijn samen genomineerd als ambassadeurs van de campagne 'Welkom bij de Club van Roosendaal'. In deze campagne deelden zij hun persoonlijke verhalen: Roos over haar panseksualiteit en TEun over het non-binair zijn. 
De jury oordeelde dat deze genomineerden een belangrijke bijdrage leveren aan de acceptatie en zichtbaarheid van de Roosendaalse LHBTIQA+ gemeenschap en dat zij deze nominatie daarom verdienen. 
Uitreiking
Op zondagavond 13 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt door juryvoorzitter en wethouder Evelien van der Star. Dit zal gebeuren als onderdeel van de nieuwsquiz 'Van Flikkers tot Queers', onder leiding van televisiepresentator Harm Edens in De Kring. je kunt hierbij aanwezig zijn door kaarten te bestellen via de website van De Kring
Programma Coming Out Roosendaal 2024 online
De Roosendaalse Regenboog Award is onderdeel van een uitgebreider programma. Van 9 tot en met 13 oktober vindt Coming Out Roosendaal 2024 plaats. Dit is een activiteitenprogramma rondom de jaarlijkse Coming Out Dag op 11 oktober. 
De gemeente Roosendaal organiseert als regenbooggemeente, samen met lokale en regionale partners, een divers programma met onder andere workshops, tentoonstellingen en lezingen. Het volledige programma is te bekijken via www.bezoek-roosendaal.nl/comingout.