Samen in beweging om aandacht te vragen voor dementie

12 sep , 7:33 nieuws
12092024 beeld activiteiten wereld alzheimer dag 2024
Sinds 1994 is 21 september Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht gevraagd voor dementie. Dit jaar is het thema: Samen in beweging.
Bewegen is in je eentje al leuk en gezond; samen is het zelfs extra goed voor het brein. Gezamenlijke activiteiten of een uitje zijn echter niet altijd vanzelfsprekend.
Daarom organiseert de Bibliotheek West-Brabant in samenwerking met lokale partners op
of rondom deze dag daarom een aantal leuke en toegankelijke activiteiten voor mensen met dementie en mantelzorgers. Op deze pagina lees je waar je welkom bent om mee te doen.
Woensdag 18 september, 12:00 -16:00 uur
Bibliotheek in Hoogerheide, Huijbergseweg 3a
Geheugenhuis in beweging
Iedereen is welkom om kennis te maken met het Geheugenhuis. Er zijn extra materialen zoals 'Vertel-eens' boeken en invulboekjes. Ook is er uitleg over de Belevenistafel met praatplaten over vroeger, geheugenspelletjes en muziek. En je kunt kennis maken met de herinneringskoffers die in de bibliotheek te leen zijn. Deze koffers bevatten materialen om  een gesprek aan te kunnen gaan met een dierbare die dementie heeft.
Van 12:00 tot 14:00 uur is een casemanager Dementie van Dementienetwerk West-Brabant
aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Iedereen is welkom. Vooraf aanmelden niet nodig.
Vrijdag 20 september, 10:00 - 14:30 uur
Wandel mee door de historie van Roosendaal en bezoek het Odensehuis
Om 10:00 uur zal de wethouder bij het Oude Raadhuis op de Markt in Roosendaal de Wereld Alzheimer Dag vlag hijsen en krijgt het standbeeld van de Tullepetaon zijn gele 'Vergeet-me-niet' sjaal. Aansluitend zijn er twee begeleide wandelingen van 3 km en 5 km langs een nostalgische foto-expositie over de geschiedenis van Roosendaal. De wandelingen worden begeleid door wandelcoaches van atletiek- en recreatiesportvereniging THOR en Sport Service Noord-Brabant.
Onderweg wordt ook een bezoek gebracht aan het Odensehuis. Deelname aan de wandelingen is voor iedereen gratis. Lunch is wel tegen betaling (€ 4,50 per lunch). Wel vooraf aanmelden.
Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekwb.nl/wereldalzheimerdag