Scouting Prinses Irene kwalificeert zich voor Landelijke Scouting Wedstrijden

19 mei 2015, 1:25 nieuws
150519 scouts prinses irene naar lsw e1431990939146
Afgelopen weekend kwalificeerde een groepje scouts van Scouting Prinses Irene zich voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW).
De scouts van de Roosendaalse scouting werden derde bij de regiowedstrijden. Daarom mogen zij, samen met twee andere teams, West-Brabant op de LSW vertegenwoordigen. Dit evenement vindt traditiegetrouw in het Pinksterweekend plaats. Op Scoutcentrum Buitenzorg in Baarn strijden dan 650 scouts om de titel 'Beste Scouts van Nederland'.

Spannend

Spannend wordt het zeker in Baarn. "Daar gaan de allerbeste scoutinggroepen de strijd met elkaar aan. En de jury kijkt naar verschillende dingen zoals samenwerking, tent opzetten, tochttechnieken en koken. Allemaal punten waar wij dus ook extra op moeten letten," menen de scouts eensgezind.
De scouts van Scouting Prinses Irene gaan natuurlijk hun best doen om de nummer één van Nederland te worden. Maar ze voegen er sportief aan toe: "We wensen alle scouts in Nederland een leuke LSW toe. Dat de beste mogen winnen!"

Het team

Op de foto boven dit artikel de scouts van Scouting Prinses Irene, vlak nadat ze hebben gehoord dat ze door mogen naar de LSW:
  • Achterste rij: Mariepray Timp en Serena Polvorosa
  • Middenin: Mees Reijman, Tom van Meer en Lieke Slot
  • Vooraan: Lars Heeren en Jochem Klein Swormink

Meer weten?

Kijk op lsw.scouting.nl . Daar vind je vanaf zaterdag ook foto's en video's van de LSW 2015.
Om je een idee te geven van hoe het er straks in Baarn aan toe gaat, een filmpje van de LSW 2014 (2:57).