S&L Zorg organiseert jubileumfeestweek om 35-jarig bestaan uitgebreid te vieren

29 aug , 11:11 nieuws
carousel 168125 1280
Een speciale (rolstoel)kermis, een toneelmiddag en 'Muziek op het plein' met lokale artiesten: het is een greep uit de evenementen die S&L Zorg organiseert in haar jubileumfeestweek voor bewoners, deelnemers, medewerkers, vrijwilligers en verwanten. Van 16 t/m 21 september is er iedere dag wat te doen bij de zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.
In 1989 opende koningin Beatrix zorgwijk Sterrebos in Roosendaal en daarmee startte de geschiedenis van S&L Zorg (destijds nog Stichting Sterrebos). Sindsdien is de zorgorganisatie uitgebreid naar meerdere zorgwoningen en -locaties in zowel regio Roosendaal als Bergen op Zoom. Eén van deze locaties is S&L Zorg’s tweede zorgwijk, Lambertijnenhof, die in 1994 werd geopend. Een snelle rekenaar komt er op uit dat de opening van S&L Zorg inmiddels al 35 jaar geleden is. Een jubileum, en dat mag gevierd worden vinden ze bij de zorgorganisatie. De hele week worden er daarom in beide zorgwijken activiteiten en evenementen georganiseerd voor iedereen die betrokken is bij S&L Zorg.
Zo is er een toneelmiddag, een sport- en muziekdag, maar ook een heuse (rolstoel)kermis. Hiervoor wordt er onder andere een speciale draaimolen met rolstoelplaatsen geplaatst in de zorgwijken. Op vrijdag kunnen de bewoners en deelnemers samen met hun verwanten en begeleiders genieten van de S&L Zorg-variant op het welbekende ‘Muziek op het plein’ met lokale artiesten, drankjes en foodtrucks. De jubileumfeestweek wordt op zaterdag afgesloten met een feestavond voor alle medewerkers en vrijwilligers op een externe locatie.
S&L Zorg
Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk, waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergenop Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.