Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan André Scheeres en Conny Scheeres-van Eekelen

28 sep , 15:30 nieuws
hedgehog 1581807 1280

Op zaterdagmiddag 28 september ontvingen de heer André Scheeres en mevrouw Conny Scheeres-van Eekelen allebei een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs. Zij krijgen de onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor Stichting Egelopvang Roosendaal, waar zij zich beiden met hart en ziel voor inzetten. 
André Scheeres (65) en zijn vrouw Conny (62) zijn al sinds de oprichting in 1999 betrokken bij de Egelopvang. Elk jaar worden in de opvang zo’n 600 egels opgevangen en verzorgd. Naast de dagelijkse zorg voor zieke en gewonde egels, coördineren ze een team van vrijwilligers, werven ze donateurs en geven ze voorlichting over de egels. 
In de loop van de tijd is de opvang flink gegroeid. Wat begon met een opvang in een kleine kamer in hun huis, beslaat inmiddels hun halve huis, schuur en hele tuin. Het stel heeft hun privéleven opgeofferd om de egels te helpen.
Stichting Egelopvang Roosendaal is de enige opvang voor egels in Brabant en Zeeland. Ze hebben veel kennis van en ervaring met egels. Ze zorgen niet alleen goed voor de egels, maar ook voor de vrijwilligers. Het is een echtpaar met een warm hart, waar de deur altijd open staat.
In juni 2024 bestond de stichting 25 jaar. De uitreiking van deze Koninklijke onderscheidingen vond plaats tijdens het 25-jarig jubileumfeest. Dit wordt gehouden bij Stichting Egelopvang Roosendaal, Laagveldsestraat 38 in Roosendaal. De stichting heeft een eigen postadres gekregen en is officieel geopend door de gedeputeerde.