Unieke klimclub ontvangt gespecialiseerd materiaal

13 aug , 9:21 nieuws
overhandiging materialen aan klimclub
Deze week had de klimclub van S&L Zorg een hele bijzondere klimdag. De club bestaat drie jaar en ze kregen nieuwe materialen dankzij donaties. HartingBank en Human Care doneerden samen een gespecialiseerde tilband om mensen met veel fysieke beperkingen de lucht in te krijgen. De Stichting Vrienden van S&L Zorg doneerde nog zo’n tilband en 16 specifieke katrollen. 
Tilband
Op een beurs ging Wendy Nederpel van de klimclub van S&L Zorg op zoek naar een tilband die net wat geschikter was voor de activiteiten van de klimclub en ze spreekt met Ilonka van der Kaag van Human Care. “Ik ben  op een woensdag een keer gaan kijken bij de klimclub en was ontzettend onder de indruk. De klimclub was op zoek naar een tilband die net wat meer comfort geeft tijdens deze activiteiten”, vertelt Ilonka. Monique van Rossen van HartingBank staat te kijken, terwijl Lobke net de boom in gaat en vertelt: “Omdat wij hulpmiddelen leveren bij S&L Zorg, benaderde Ilonka mij om de tilband samen te schenken. Nou daar wilden we wel in mee denken!"
Stichting Vrienden van S&L Zorg
Voorzitter Henk Beukman overhandigt vandaag één tilband en 16 specifieke katrollen namens de Stichting Vrienden van S&L Zorg: “Het is ongelooflijk mooi wat ze hier doen bij de klimclub. Ik ben hier al vaker geweest en het is steeds een prachtige ervaring. Veilige materialen kosten best wel wat geld en hoe meer mensen klimmen, hoe meer materialen je nodig hebt. Het is mooi dat we weer een steentje kunnen bijdragen, zodat iedereen dit kan blijven doen.”
Klimclub
Al drie jaar wordt er bij S&L Zorg geklommen op grote hoogte door mensen met een verstandelijke beperking. Sommige mensen zitten in een rolstoel, maar bij de klimclub mag en kan iedereen omhoog. Om dat voor elkaar te krijgen wordt er gewerkt met gespecialiseerde materialen en veel creativiteit. De klimclub bestaat uit vrijwilligers en organiseert met regelmaat klimdagen. Er wordt vaak geklommen in de zorgwijk Lambertijnenhof en in de winter wordt er in een sportzaal geklommen.
S&L Zorg
S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 380 mensen met een verstandelijke beperking, waarvan het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. InRoosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun‘eigen’ Lambertijnenhof.