Vijfde bouwplan in Stadsoevers: het Vlietkwartier

12 dec 2021, 14:06 nieuws
afbeelding1
Na de Douanier, de Wipwei, de Kademeester en het Beekkwartier is Stadsoevers toe aan zijn vijfde bouwplan; het Vlietkwartier.
Ontwikkelaar iDea Compact/De Kok Bouwgroep en de gemeente Roosendaal hebben een overeenkomst gesloten om dit te gaan realiseren. Hiermee wordt het startsein gegeven voor 53 eigenzinnige woningen tussen de Noordlaan en de Vliet en tussen het toekomstige appartementengebouw aan de Zwaaikom en de gele brug.
Statige herenhuizen en kleinere stadswoningen met tuinen en dakterrassen
Architect Studiospacious en landschapsarchitect Karres en Brands tekenden een afwisselend woongebied, dat aanvullend is op de woonsfeer in het naastgelegen Beekkwartier. Je vindt statige herenhuizen aan de Vliet, stedelijke woningen en woon/werkunits aan de Noordlaan, gebouwd van robuuste materialen. Binnenin het Vlietkwartier vind je- zoals op het Vliethof en de Vlietstraatjes- intieme stadswoningen met tuinen en dakterrassen. Prijzen van de woningen variëren van 265.000,- tot 600.000,- euro. Naar verwachting gaan de woningen 1e kwartaal 2022 in verkoop.
Wijkbewoners ontmoeten op groene woonpleintjes en autovrije Vlietstraatjes
Belangrijk onderdeel van het ontwerp van het Vlietkwartier zijn de openbare ruimtes. Die zijn speciaal ingericht om elkaar te ontmoeten. Je ontmoet andere wijkbewoners op het collectieve, groene woonpleintje en de autovrije, informele Vlietstraatjes. Voetgangers en spelende kinderen krijgen hier alle ruimte. Er wordt natuurinclusief en zo groen mogelijk gebouwd om te zorgen voor een biodiversiteit, die zorgt voor balans tussen mens en natuur, aangepast aan het veranderende klimaat. De woningen worden collectief verwarmd vanuit het warmtenet van de DER en voldoen aan de nieuwste energieprestatie-eisen. Regenwater van de daken van deze woningen wordt zo lang mogelijk vastgehouden in het gebied door middel van infiltratievoorzieningen, waarna een deel van het water via de waterspuwers naar de Vliet wordt afgevoerd.
Wethouder Ruimtelijke Ordening Toine Theunis: In dit nieuwe plan in Stadsoevers spelen we in op belangrijke behoeften van inwoners en daarmee het Roosendaal van de toekomst: duurzaamheid, zuinig omgaan met energie, aanpassing op het veranderende klimaat, een groene en gezonde leefomgeving waar alle ruimte is voor ontmoeten.
Ontwikkelaar Edwin Smits van iDea Compact: Het mooie aan dit project is dat we in deze stadswijk huizen kunnen bouwen voor een brede doelgroep. We bedienen in het gevarieerde ontwerp de starters, jonge gezinnen, senioren en grote gezinnen. Ook woon/werk woningen zijn opgenomen. Door middel van dit brede palet aan woonmogelijkheden is ook doorstroming binnen deze stadswijk geborgd en zorgen we toekomstbestendigheid van de wijk in breed opzicht.
Meer informatie over het Vlietkwartier is te vinden via www.vlietkwartier.nl
afbeelding3
afbeelding5
afbeelding4
afbeelding2