Etappe 2 Giro d'Italia: sprint 5 meter te lang voor Moreno Hofland

11 mei 2015, 00:50 sport
151011 moreno hofland 2e in 2e etappe giro e1431297947902
In de laatste meters gaat de Italiaan Viviani over Moreno Hofland heen. Maar met een 2e plek in de eerste sprintetappe van de Giro ben je niet slecht bezig.
Lange tijd rijdt de Nederlander Bert-Jan Lindeman in een kopgroep van vijf. Omdat Lindeman het eerste en enige klimmetje van de dag wint, vertrekt hij morgen in de bergtrui.
11 kilometer voor de finish van de 177 kilometer lange etappe sluit het peloton het gat met de koplopers. De ploegen brengen hun sprinters in positie terwijl ze twee rondjes door Genua rijden.

Bloedstollende massasprint

Moreno Hofland van LottoNL-Jumbo laat zien dat hij in vorm is en geeft de vroeg vertrokken Greipel geen kans. Maar de sprint is voor Hofland een paar meter te lang. Vlak voor de eindstreep wordt Hofland geklopt door Viviani.
Bekijk hier de laatste kilometers van de etappe van vandaag met de bloedstollende ontknoping.
Gelukkig voor Hofland komen er nog zes etappes die naar verwachting eindigen in een massasprint. Kansen genoeg nog het 23-jarige sprintkanon uit Roosendaal.

Sprinterfeestje op Hemelvaart

Ook al zijn Marcel Kittel en Mark Cavendish er niet bij, gesprint wordt er zeker in de Giro. De sprinters kijken al uit naar de zesde etappe van aanstaande donderdag. Een Toscaans feestje, of liever gezegd: een sprinterfeestje.

Lees ook: