WouwDoet: terugblik op de 2e editie van Wouw-Veldhoven-Wouw

Foto: met toestemming van WouwDoet

De tijd vliegt, zo vindt ook Jac van Meer van het organisatiecomité van Wouw-Veldhoven-Wouw (WVW). Op 15 mei organiseerde WouwDoet deze tocht voor de tweede keer, en de dag ligt nog vers in het geheugen.

In 2014 vond de tocht over een afstand van 202 kilometer voor het eerst plaats: de deelnemers rijden in één dag van Wouw naar Veldhoven en weer terug. De start- en sponsorgelden gaan naar het Ronald McDonald Huis in Veldhoven.

Het startschot

Vrijdagochtend 15 mei om 8.00 uur gingen 54 toerfietsers van start. Bijzonder genoeg gaven twee ex-wereldkampioenen het startschot. “We hadden Harm Otterbros en Bart van Est bereid gevonden om de deelnemers op pad te sturen”, vertelt Jac van Meer niet zonder trots.

“Otterbros werd in 1969 wereldkampioen bij de profs in het Belgische Zolder. De Dinteloordse Van Est won met zijn ploeg de wereldtitel bij de amateurs in de ploegentijdrit in 1978 in het Duitse Braunweiler.”

150525 Ronald McDonald Huis2500 euro

Het weer werkte mee en de rit naar Veldhoven verliep probleemloos. De fietsers werden daar ontvangen met een lunch. Ook niet onbelangrijk was de overhandiging van de cheque met de opbrengst van de toertocht.

“Dankzij extra donaties van sponsoren konden we €500 méér op de cheque zetten dan de toegezegde €2000. Mooi toch?” vraagt Van Meer lachend.

Na de lunch reden de fietsers via een andere route – het heet niet voor niets een toertocht – terug naar Wouw, genietend van het mooie fietsweer en de Brabantse wegen. Rond vijf uur was iedereen gefinisht met elk 202 kilometer op de teller.

Bijna 11.000 kilometer

“De 54 fietsers hebben samen bijna 11.000 kilometer bij elkaar gereden”, benadrukt Van Meer. “Iedereen is gezond en wel aangekomen na slechts één lek bandje. Dat is op zo’n dag een klein wonder.”

“Na de tocht uitblazen en gezellig nakletsen op het terras van Donkenhof. Toen iedereen een beetje was bijgekomen, hebben we met alle fietsers en begeleiders met een warm en koud buffet WVW2015 afgesloten. Een mooie dag waar we met een tevreden gevoel op terugkijken.”

150525 WouwDoet Wouw-Veldhoven-Wouw logo

Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen