Draai hoopt op Hofland

Foto: Team LottoNL-Jumbo

De Giro d’Italia zit erop. Moreno Hofland is tevreden. 14 juni doet hij mee aan Rund um Köln, de week daarna staat de 5-daagse ZLM Tour gepland. Wij vroegen ons af: waar is Moreno op 3 augustus?

Dat is de datum waarop de 36e editie van de Draai van de Kaai plaatsvindt. Het lijkt ons mooi en eigenlijk ook wel logisch als het Roosendaalse wielertalent meedoet aan de Roosendaalse wielerronde.

Hoe zit het?

We bellen met de organisatie die eerst wat terughoudend is: het officiële wielerprogramma maken ze pas na de Tour de France bekend. Dan vertelt Arianne Goris van het organisatiecomité dat Hofland in 2013 al een keer in de profronde meereed maar toen geen rol van belang speelde.

Vorig jaar was zijn broer Fausto erbij in de eliteronde. Fausto is een jongere broer van Moreno – eveneens wielrenner – die op het Johan Cruijff College zit waar ook Moreno naar school ging.

Maar hoe zit het met de Draai van 2015? Dan erkent Goris: “Inderdaad zijn we druk bezig om Moreno dit jaar naar de Draai te halen. Of dat gaat lukken? Laten we het er op houden dat dat wel onze doelstelling is.”

Het is wel onze doelstelling Moreno naar de Draai te halen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen