Morgen eerste krachtmeting voor dames Bristol/VEAT

Esther Lankhaar in actie
Esther Lankhaar in actie
Foto: aangeleverd door Bristol/VEAT

Het dameszaalvoetbalteam van Bristol/Veat neemt het morgen in een oefenwedstrijd op tegen landskampioen Os Lusitanos in Amsterdam.

De wedstrijd is een krachtmeting waarbij moet blijken in hoeverre de Roosendaalse meiden zijn gegroeid. Het is meteen de eerste wedstrijd voor Majed, Fouzia, Semia, Esther en Lisanne, de speelsters die onlangs overstapten naar Bristol/VEAT.

Onverslaanbaar?

Os Lusitanos is drie keer op rij Nederlands kampioen geworden. Vorig jaar versloeg het team Bristol/VEAT nog met 11-2. Nu liggen de verhoudingen anders. Het Roosendaalse team is dit seizoen enorm gegroeid. Daarnaast stapten drie dames van Zuidoost Amsterdam over naar de Roosendaalse club. Niet lang daarna kozen ook Esther Lankhaar en keepster Lisanne Molenaar van TPP Rotterdam voor Bristol/VEAT.

Inzet en ambitie

Afgelopen seizoenen kwam Esther Lankhaar uit voor TPP Rotterdam waar ze in de tweede helft van het seizoen aanvoerster was van het eerste vrouwenteam.

“Ik miste de laatste tijd een beetje de inzet bij TPP”, zegt Lankhaar. “Ik streef er altijd naar om alles eruit te halen wat erin zit. Bristol/VEAT is een vereniging die er hard aan werkt om volgend seizoen eredivisie te kunnen spelen.”

De concurrentie binnen het team van Bristol/VEAT is met de transfers flink toegenomen. Volgens de technische staf is dat alleen maar goed. “Iedereen zal zich elke week moeten bewijzen.”

We denken met deze groep een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap. – technische staf Bristol/VEAT

Tegenstander Os Lusitanos
Tegenstander Os Lusitanos
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen