Nationale Jeugdronde weer begonnen

21 jul 2015, 22:14 sport
150722 team nispen jeugdronde heerlijckheijd nispen e1437509302127
Vandaag zijn ruim vierhonderd sportieve jongens en meisjes tussen de tien en veertien jaar aan de 32e editie van de Nationale Jeugdronde begonnen.
In totaal rijden er 427 jongens en meisjes mee, verdeeld over 33 ploegen.

Proloog

Vanmiddag vond er eerst een fietsenkeuring plaats en kreeg iedereen zijn of haar rugnummer. Om 18.00 uur was er een 'voorstellingsronde' van zo'n 15 kilometer door Roosendaal.
Een uurtje later gaf wethouder Saskia Schenk op het Kadeplein het officiële startschot en werd het eerste wedstrijdonderdeel verreden: een ploegentijdrit door de Westrand.

Uitslag ploegentijdrit

  1. XPRS
  2. Rabobank Zuidwest-Brabant
  3. Groenhuysen

Achtervolging

Morgen vindt de eerste etappe over ongeveer 50 kilometer plaats. Via Wouw en Kruisland zetten de deelnemers koers naar Stampersgat. Daar vindt een achtervolging plaats op het terrein van de Suiker Unie. De terugweg gaat via Standdaarbuiten, Oudenbosch en Zegge.

Andere onderdelen

De komende vijf dagen trappen de deelnemers zo'n 250 kilometer weg. Onderweg werken ze tal van onderdelen af, zoals een veldrit, een stepcross, een verkeersdoolhof en zondag natuurlijk de traditionele hindernisbaan op de Oude Markt. Elke avond is er een prijsuitreiking met een gezellig avondprogramma.

Lees ook: