Halve finales voor A Selectie van Dynamo Roosendaal

Foto: A Selectie Dynamo

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan het laatste deel turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal om een ticket te bemachtigen voor de halve finales, daar krijg je de laatste kans om een NK ticket te kunnen afdwingen. Eén van de belangrijke maar leuke doelen. Na vandaag kunnen we u mededelen dat maar liefst 16 turnsters deze kans krijgen, een supermooi aantal.

Als eerste was het op deze vroege zaterdag de beurt aan de Pupillen I N1, Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen. In de eerste kwalificatie werden zij respectievelijk 3e en 1e dus kansen lagen er ook deze keer zeker weer. Door deze plaatsingen waren ze al zeker van een plaats in de halve finales. Of dit minder druk gegeven heeft is moeilijk te zeggen, maar podiumplaatsen zaten er vandaag niet in. Loïs zat er dicht bij, zij werd vierde. De kleine foutjes op brug en vloer konden dus blijkbaar niet gemaakt worden vandaag. Op balk zette zij de tweede score neer. Joany zorgde voor een flinke aftrek op rekstok dus scheelt het gelijk 3 hele punten met de concurrenten. Dat maak je niet zomaar goed. Wel een betere sprong vandaag voor haar maar was zeker niet tevreden.

In de tweede ronde was het de Instap N1 die mochten aantreden, Elin Antens en Dewi Govaers. Voor laatstgenoemde zou het spannend zijn want zij stond na vorige keer nog niet “safe”. Ondanks dat ze vandaag betere dingen liet zien redde zij het niet om naar de halve finale te mogen. Te laat begonnen aan hetgeen wat ze vandaag wel liet zien. Elin Antens eindigde vandaag op de mooie tweede plaats en laat zien steeds stabieler te worden. Grote kans om de finale te kunnen gaan halen. Zij zette op balk de beste oefening neer en ook op sprong, brug en vloer binnen de top 5.

In de derde ronde mocht Joëlla Vermeulen aantreden (Jeugd N2). Daar waar ze kon profiteren waar andere goede turnsters er niet waren legde ze zichzelf iets teveel druk op. Ze incasseerde direct bij het eerste toestel twee vallen. Ze knokte zich daarentegen prima terug op de overige toestellen en liet zich niet zomaar wegzetten. Hoogste score op vloer en een prima sprong en brugoefening zorgde voor een mooie 6e plaats. Op de halve finale mag ook zij een gooi doen naar het finale ticket.

In de categorie Jeugd 1e divisie kwamen Chayenne Kormoredjo en Lonneke de Bot in actie. Meedoen in de top wordt voor hen steeds lastiger. Bij Chayenne bleek dat foutloos draaien niet meer voldoende is voor eremetaal. Zij eindigde op de 5e plaats. Lonneke werd 15e. Beiden mogen nog wel door naar de halve finale dus wel wat verdiend vandaag. In de laatste ronde heeft de aan haar voet geblesseerde Rebekka Hoek uit Rotterdam het lef gehad om haar brugoefening te tonen. Door een bepaalde regel, die ons inziens totaal niet waterdicht is, mag zij dit seizoen niet meer landelijk uit turnen. Als vereniging hebben we dit nog aangevochten maar helaas verloren. Rebekka kon niets meer verdienen vandaag maar ook niets verliezen. Om te laten zien dat ze er toch echt wel bij hoort, heeft ze haar oefening durven turnen en jawel….zonder afsprong en wat kleine aanpassingen toch het hoogste punt neergezet. Een geweldige prestatie en een duidelijk statement gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen