Meisjesvoetbaltoernooi in Roosendaal in aanloop naar het EK vrouwenvoetbal

In Roosendaal wordt op 2 mei 2017 een BFF toernooi georganiseerd voor meiden tussen 10-14 jaar. Dit vindt plaats op sportpark Hulsdonk. De organisatie ligt in handen van Sportservice Noord-Brabant, Roosendaal in samenwerking met RKVV Roosendaal.

In aanloop naar het EK Vrouwenvoetbal worden de komende maanden verspreid door heel Brabant nog 29 toernooien gespeeld. De beste teams gaan door naar de vier regiofinales in juni. De winnaars daarvan sluiten deze competitie af tijdens een provincie-finale op 8 juli, vlak voor het EK. De winnaars van deze finale winnen kaarten voor het EK.

Voor het eerst in de historie is Nederland gastland van het EK Vrouwenvoetbal. We zijn als Brabant heel trots dat Breda en Tilburg aangewezen zijn als speelsteden naast Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Utrecht. Daarom heeft de Provincie Noord-Brabant het initiatief genomen voor het project Best Football Friends (BFF).

Sportservice Noord-Brabant heeft in de gemeente Roosendaal het initiatief hierin overgenomen en wil dit in eigen gemeente gaan realiseren. Flor van Ham, buurtsportcoach van Sportservice Noord-Brabant geeft aan dat er genoeg verenigingen zijn die een slag willen en nu ook kunnen slaan op het gebied van vrouwenvoetbal. “Ook in de wijken en op scholen zijn er genoeg meiden die graag willen voetballen. Er zijn echter maar weinig meisjes-elftallen op de verenigingen, waardoor ze aan moeten sluiten bij een jongens elftal. Dit zien ze helaas vaak nog als een te hoge drempel”.

Het EK biedt een geweldige kans om een professionaliseringsslag in het vrouwenvoetbal te maken. Dat houdt in zoveel mogelijk meiden laten bewegen én betere randvoorwaarden creëren voor meiden- en vrouwenvoetbal bij verenigingen, zodat meiden ook langer lid blijven bij clubs.

  • Meiden kunnen zich via BFF toernooien inschrijven voor het toernooi en daarbij meteen hun vriendinnen uitnodigen om ook mee te doen.
  • Het toernooi in Roosendaal wordt gespeeld op 2 mei 2017 op sportpark Hulsdonk.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen