Cursus “Leider Sportieve Recreatie” actief

Foto: Pixabay

Sportservice Noord-Brabant (SSNB), stichting NSA en Boost Jongerenwerk Roosendaal hebben de handen ineen geslagen en samen de cursus “Leider Sportieve Recreatie” samengesteld.

In deze cursus, gegeven door de NSA, leren cursisten mensen op hun eigen niveau te begeleiden bij sportieve activiteiten op bijvoorbeeld een sportplein, bij evenementen of bij een sportclub.

De cursus van ongeveer 6 maanden bestaat uit een aantal contacturen, het lopen van een stage en het vullen van een portfolio. “Uiteindelijk wordt de opleiding afgesloten met een aantal proeven van bekwaamheid. De stage uren die de cursisten moeten maken zijn makkelijk in te vullen bij de vele collega’s die momenteel als vakdocent fungeren binnen het primaire onderwijs. Ideaal dus.” aldus Flor van Ham (SSNB).

De eerste groep cursisten, welke februari is gestart, is momenteel druk bezig met het organiseren van diverse evenementen, en zal in de aankomende periode van mooie dagen hun eindopdracht doen.

Na afloop van de cursus is het de bedoeling dat de LSR cursisten structureel ingezet gaan worden binnen de gemeente. Zij zullen dan ingezet worden op veldjes, pleintjes, bij evenementen en op scholen om het sportklimaat te verbeteren binnen Roosendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen