Sport als middel in Kortendijk

Foto: Pixabay

De AB dag wordt ook georganiseerd in het kader van de vitaliteitsactie ‘Sport voor Jeugd in Kortendijk.’ De dag zal in het teken staan van kinderen die samen sporten en spelletjes doen op het speelveld naast het AB-pad en ouders die elkaar wat beter kunnen leren kennen.

Iedereen is welkom op deze dag waar er naast het sport en spel ook diverse instanties aanwezig zijn die in de wijk actief zijn. Woensdagmiddag 28 juni 2017 van 13:00 uur tot 16:30 uur zal de eerste editie zijn.

Kortendijk Actief

De projectgroep kortendijk actief is door de gemeente Roosendaal in het leven geroepen. Daarbij wordt sport ingezet als middel en niet als doel. Hierdoor kunnen verbindingen gelegd worden met alle organisaties in de wijk, om zodoende signalen m.b.t. de kinderen (denk aan huiselijk geweld, armoede in he t gezin, radicalisering, drugsgebruik, pestgedrag, crimineelgedrag, psychische problemen, etc.) te signaleren en te zorgen dat de meeste aangewezen organisatie/persoon die dit op kan pakken. Binnen deze groep van Kortendijk actief zitten daarom ook verschillende instanties die elkaar kunnen helpen hierin. Met de buurtsportcoach van Sportservice Noord-Brabant, de sociaalwerker van WijZijn Traversegroep, de jongerenwerker van Boost, de jeugdprofessionals van Wegwijs Roosendaal en de wijkagenten van de Kortendijk, is er een diverse groep met voldoende expertise in de wijk actief waar gezinnen terecht kunnen met hun vragen. De vitaliteitsacties zijn acties die voortkomen uit het programma Vitale Wijken en Dorpen van wethouder Schenk.

Aanleiding

Het veldje rondom de A- en B-dijken is een veldje dat veel gebruikt wordt door de jeugd in de kortendijk. Het veldje ligt precies tussen 2 delen van de wijk in en heeft aangrenzend een BSO en een basisschool. Toch wordt er volgens de projectgroep te weinig gebruik gemaakt van dit veldje. Jerome de Clercq, buurtsportcoach van de kortendijk spreekt lovend over de jaarlijks georganiseerde Desdia-dag. “De Desdia-dag is een geweldig initiatief van de bewoners rondom de Desmijndijk en Diamantdijk in samenwerking met het bewonersplatform. Jaarlijks organiseren zij een leuke spelletjes/ontmoetingsdag met de hele buurt. Eigenlijk is daar het idee ontstaan om dit ook rondom het veldje van de A en B-dijken te doen”. De projectgroep hoopt dat er na deze dag veel positieve reacties komen en dat de buurtbewoners het stokje over kunnen nemen in de organisatie. “Als wij als projectgroep een goede voorzet geven, dan kunnen de bewoners hem vast wel inkoppen”, aldus Bas Huibregtse van Boost Jongerenwerk Roosendaal.

Divers aanbod

Op deze dag is er voor jong en oud wat te doen en te beleven op het veld. Er zal een grote stormbaan aanwezig zijn. De Cortendijck school heeft beloofd wat lekkers te maken voor de bezoekers van de dag. De BSO bijentuin zorgt voor knutselwerkjes en schmink. Er zal een dans- en weerdbaarheidsclinic gegeven worden door Move On! Sportservice Noord-Brabant organiseert sport en spel activiteiten. De wijkagenten geven een gave demonstratie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen