Aftellen naar de 34e Nationale Jeugdronde

Foto: Jeugdronde Roosendaal

Met nog twee weken te gaan, gaat op dinsdag 18 juli 2017 de 34e editie van de Nationale Jeugdronde van start in Roosendaal.

Indy Haast zal gedurende deze editie de rol van Miss Jeugdronde 2017 vervullen. Van dinsdag 18 tot en met zondag 23 juli 2017 zullen de ca. 435 deelnemers van de Nationale Jeugdronde dagelijks een etappe afleggen en in totaal zo’n 250 kilometer door West Brabant en Noord België fietsen. Bekijk het programma.

Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt. Zo is er op bijvoorbeeld op dinsdagavond de ploegentijdrit op (een gedeelte van) het parcours van de Draai van de Kaai, op woensdagmiddag de individuele achtervolging op het terrein van de Suiker Unie in Stampersgat en op vrijdagmiddag de veldrit in Ossendrecht. De resultaten daarvan worden in klassementen omgezet. Er is een apart jongens- en meisjesklassement en zowel een individueel klassement als een ploegenklassement. Een systeem van handicappunten maakt het mogelijk dat iedere deelnemer evenveel kans maakt op de eindoverwinning. Tijdens het bloedstollende hinderniscriterium op de zondagmiddag op de Oude Markt in Roosendaal strijden de deelnemers op klassement volgorde voor de overwinning. Op zondagavond zullen voorafgaand aan het volkslied de winnaars gehuldigd worden in de regenboogtrui.

Miss NJR 2017 heeft afgelopen 3 jaar zelf mee gedaan de wielervakantieweek voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Indy is nu 15 jaar en is een sportief type. Indy geeft aan het erg jammer te vinden dat ze dit jaar niet meer mee mag fietsen met de Nationale Jeugdronde. “Gelukkig ben ik er dit jaar toch bij, maar maak het nu van een andere kant mee! Deze keer netjes gekleed en gestyled!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen