De Draai in een nieuw jasje

Een lekker zonnetje en wat koel bier doet menig mens goed. Zo ook op de Draai van de Kaai. De opkomst voor de jeugd en nieuwelingen was wat magertjes langzaam liet de Kaai zijn vertrouwde opkomst zien. Maar dat maakte de wedstrijd niet minder spannend.

De start van de door de Rabobank gesponsorde renners  was om 13:15 uur en er moesten 20 ronden verreden worden wat resulteerde in een afstand van 35 KM. Roan Konings liet van begin af aan al zien wat hij kon. Hij pakte een premie ronde en de eindzege. Op de eerste plaats dus Roan Konings, tweede was Savador Alvarado die nota bene zich op het laatste moment had ingeschreven en daardoor niet op de lijst voor kwam. Op de derde plaats Sten Verzijl die zorgde voor een spannende koers. Alle drie mochten  ze een  welgemeende kus van de Miss Draai van de Kaai ontvangen. En een zegenrit in een cabrio. Daarna was de start van de dames gesponsord door Tempo Team. Chantal Blaak, Claudia Koster en Marrianne vos haalde alle drie een leiderspunt binnen gedurende de eerste drie ronden.

Nu de dames hun 35 tellende rondjes reden met een afstand van 60 KM viel me op dat de Kaai langzaam aan het vol draaien was. De horecaterrasjes met het bekende koele bier  begonnen steeds beter te lopen en iedereen kwam iedereen weer tegen, al met al een lekkere zonnige middag met waarbij het humeur steeds beter werd. [foto’s van de elite volgen later]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen