WielerExperience Roosendaal is geopend

We schrijven 10 maart 2018, met een voor dit buitengebeuren het zeer broodnodig zonnetje van ruim 10 graden voelde het heerlijk en aangenaam aan.

Voor de pers was er aparte ruimte en tijd gereserveerd. De opening en verdere begeleiding was in handen van Monique Beukers. Zij gaf het woord aan de wethouder voor sport, Toine Theunis. Eind augustus vorig jaar is gestart (naar een idee uit de City Challence) met de werkzaamheden van de grootste pumptrackbaan binnen het wielerpark ooit zo vertelde de wethouder. De wethouder dankte ook de omwonenden van het sportpark voor hun geduld vanwege het werkverkeer.

Wielerexperience bestaat uit drie onderdelen te weten een geasfalteerde snelheidsbaan met een heuse strook Belgische Kasseien van ongeveer 200 meter. Omdat de baan in een achtvorm is gemaakt is de totale lengte van de baan bijna 1.000 meter. Verder is er binnen de baan ruimte gemaakt voor BMX-Fietsen skeelers en skateboards de zo gehete pumptrack, deze is met zijn 3.500 m2 de grootste ter wereld. Aan de zijkant is er een heuse mountainbike parcours aangelegd.

De officiële opening was om 12:30 uur en werd ingeleid door wethouder Toine Theunis. Gelegenheid was er voor de middenstand aan de zijkant van de baan waar diverse winkeliers hun fietsen ten toon spreidde. Ook was er gelegenheid tot snacken bij een geurig ruikende hamburgertent. Bij het interview met Leontien van Moorsel werd gevraagd of haar dochter niet in de sporen van haar moeder wilde treden maar niets was minder waar de dochter van Leontien houd het bij handballen. Leontien vond dit in het geheel niet erg, wat voor haar telde, was het vrolijk gezicht van haar dochter bij het uitvoeren van haar sport. We moeten de jeugd meer motiveren en de kans geven hun talenten te ontwikkelen waar die ook mogen liggen, aldus Leontien van Moorsel. Aan de start om 12:30 uur verschenen dus Leontien van Moorsel, Joost Wichman, Twan van Gendt, Niels Bensink en Laura Smulders. Op het mountainbike parcours was er gelegenheid een clinic te volgen gegeven door Pauliena Rooyakkers, Marrianne Vos, Kelvin Bax en Bas Nieuwkoop. Op de pumptrack kon naar believen geskate worden of met de BMX halsbrekende toeren worden uitgehaald. Voor Roosendaal weer een geslaagde middag.

Het sportpark is openbaar en vrij toegankelijk. Op gezette tijden zal het park niet toegankelijk zijn door wedstrijden en andere evenementen. Om het gebruik te coördineren is een stichting in oprichting. De stichting gaat zorgen voor regulier en groot onderhouden, coördinatie van allerlei activiteiten en (semi-) commerciële exploitatie.

De WielerExperience op het RedBand Sportpark is dagelijks van 08.00 uur tot 22.00 uur geopend. De wielerbaan en de pumptrack zijn verlicht, dus ook ’s avonds kun je trainen.

  • Voor meer informatie: Facebook WielerExperience Roosendaal en www.roosendaal.nl/wielerexperience

Reacties

gallery
53795
We schrijven 10 maart 2018, met een voor dit buitengebeuren het zeer broodnodig zonnetje van
https://roosendaal.nieuws.nl/sport/53795/wielerexperience-roosendaal-geopend/
2018-03-10T18:55:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/03/10184851/IMG_0390-1.jpg
sport