David Keulers wint op grootse wijze

Foto: Sieben Recreatie

De 25e editie van Pinkster Boule van Sieben Recreatie heeft een kolossale winnaar opgeleverd. Niet alleen zijn spel was indrukwekkend, ook zijn gestalte.

Zo moesten de toernooimissen op stoelen klimmen om de winnaar de traditionele stereo-kus te kunnen geven.

Het was de eerste keer dat David Keulers uit Oudenbosch deelnam aan Pinkster Boule in Recreatiepark De Stok. Als oud-lid van de Eerste Roosendaalse Petanque Vereniging De Bommequet was hij het klappen van de zweep echter niet verleerd. Ronde na ronde gooide hij hoge ogen met zijn krachtige tirettes, waarmee hij goedgeplaatste ballen van de opponent genadeloos wegschoot.

Het geluk was de veertigjarige Keulers overigens ook goed gezind. Bij Pinkstersboule bepaalt het lot elke speelronde wie je teamgenoten worden, en daarbij moet je een beetje geluk hebben. David wist steeds redelijke tot zeer ervaren spelers aan zijn zijde, waarmee elke tegenstander werd opgerold.

Op basis van de hoogste individuele scores kwam David uiteindelijk in de finale met Lily Wierickx en het echtpaar Liesbet en Frank Vissers. Met een eindscore van 35 bleef hij zijn concurrenten ver voor en werd het een memorabele Tweede Pinksterdag voor de sympathieke Oudenboschenaar.

Onder een stralende zon en muzikaal omlijst door de Hugger Mugger Jazz Band vond de bijzondere kampioenshuldiging plaats, waarbij de missen enig klim- en klouterwerk moesten verrichten om hun plichtplegingen te kunnen uitvoeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen