35e editie Nationale Jeugdronde

Foto: Jeugdronde Roosendaal

Aankomende zomer gaat de 35e editie van de Nationale Jeugdronde van start. Van maandag 9 juli tot en met zondag 15 juli 2018 zullen crica 435 deelnemers dagelijks een etappe afleggen en in totaal zo’n 250 kilometer door West Brabant en Noord België fietsen.

Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt. De resultaten daarvan worden in klassementen omgezet. Er is een apart jongens- en meisjesklassement en zowel een individueel klassement als een ploegenklassement. Een systeem van handicappunten maakt het mogelijk dat iedere deelnemer evenveel kans maakt op de eindoverwinning.

De leiders in de individuele klassementen rijden in een gele trui, de leiders in het ploegenklassement fietsen met de gele petten. De leiders, bij zowel de meisjes als de jongens, in het ploegen eindklassement krijgen op
zondagavond de Nederlandse kampioenschapstrui per deelnemer uitgereikt. Verder wordt dagelijks ook een trui uitgereikt aan het meisje en de jongen die het meest gestegen zijn in het individueel klassement.

Alle prijzen worden uitgereikt door onze eigen Miss NJR. Dit jaar zal Tessa Reuvers deze rol gaan vervullen. Eerdere edities was zij een fanatieke deelnemer en kent de Nationale Jeugdronde op haar duim. De wedstrijdonderdelen bestaan uit:

  • Maandag 9 juli: Ploegentijdrit in de omgeving van de Kade en de prijsuitreiking op het Kadeplein in Roosendaal.
  • Dinsdag 10 juli: Achtervolging. De kinderen rijden een achtervolgingsparcours met de fiets over ca. 800 meter op het terrein van de Suiker Unie te Stampersgat
  • Woensdag 11 juli: Verkeersdoolhof in het park 't Vrouwenhof te Roosendaal en speciale etappe in het teken van 750 jaar Roosendaal.
  • Donderdag 12 juli: JUBILEUMDAG 35 e Nationale Jeugdronde. Dagje Drievliet.
  • Vrijdag 13 juli: Veldrit bij Onze Lieve Vrouw ter Duinen in Ossendrecht.
  • Zaterdag 14 juli: Behendigheidsrit op het terrein van Recreatiepark De Stok in Roosendaal
  • Zondag 15 juli: Hinderniscriterium op de Oude markt te Roosendaal De dagelijkse prijsuitreikingen vinden van woensdag tot en met zaterdag om 20.00 uur plaats op de Oude Markt in Roosendaal. Om de prijsuitreikingen heen wordt een volledig avondprogramma verzorgd. Op zondagavond vindt alleen een prijsuitreiking plaats. Deze begint om 20.00 uur.

Kortom een heerlijke en sportieve week voor jongens en meisjes van 10 tot en met 14 jaar!

jeugdronde in Roosendaal juli 2016

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden