Atletiekvereniging THOR op Roosendaals Treffen

Foto: THOR

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam, dat weten we allemaal. Maar soms kost het moeite van de bank af te komen.

Daarom zes redenen om snel je hardloopschoenen aan te doen.
1. Niet alleen je spieren, maar ook je hersenen zijn gebaat bij regelmatig sporten. Intensieve lichaamsbeweging bevordert de bloedsomloop. Zo komt er dus ook meer zuurstof in je hersenen en dat is goed.
2. Hardlopen heeft effect op de belangrijkste oorzaken van hartaandoeningen. Het verlaagt de bloeddruk en vermindert de kans op diabetes, te hoge cholesterol en de kans op aderverkalking.
3. Met hardlopen verbrand je meer calorieën dan met de meeste andere activiteiten. Maar dat is niet de enige manier om op gewicht te blijven. Je spiermassa neemt toe en je hoeveelheid vet vermindert. Spieren hebben namelijk meer calorieën nodig.
4. Uit onderzoek blijkt dat je door te bewegen een positiever lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen krijgt. In plaats van hoe je eruit ziet, ga je ook kijken wat je lichaam allemaal kan. En daardoor sta je tevreden voor de spiegel.
5. Door hard te lopen, maakt je lichaam onder andere endorfine aan. Dat is een stof waardoor je beter tegen stress en zorgen kunt. En je loopt je hoofd ‘leeg’.
6. Houd je botten gezond! De dichtheid van je botten neemt na je dertigste af, waardoor ze steeds brozer worden. Om sterk te worden en te blijven, moeten botten belast worden. Doe een activiteit waarbij je botten je gewicht dragen. Hardlopen is daar een goed voorbeeld van.

Discipline

Maar de discipline opbrengen om elke keer te gaan hardlopen …….dat blijft moeilijk. En zeker in de herfst en winter als het vroeger donker wordt. Soms is het koud en nat. Als je alleen loopt voelt dat soms als onveilig. Atletiekvereniging THOR wil je graag helpen om regelmatig, gezond en veilig hard te lopen.

Hardlopen bij de afdeling recreatie van THOR is voor hardlopers van alle niveaus. Of je nu al jaren intensief traint of net begint, THOR biedt 6 dagen in de week gezellige en gevarieerde trainingen op jouw eigen niveau. Bij de afdeling staat kwaliteit voorop. Je traint dus altijd onder leiding van een deskundige, gekwalificeerde trainer. Bovendien houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze leden. Het is tenslotte belangrijk dat je plezier hebt en behoudt in het hardlopen.

THOR geeft je graag informatie tijdens het Roosendaals Treffen, en niet alleen over hardlopen, maar ook over de wedstrijdsport, de mogelijkheden voor de jeugd om aan atletiek te doen, nordic-walking, wandelen, gymnastiek en jeu de boules.

Nieuwsgierig geworden?

Kom gerust langs bij onze stand op Roosendaals Treffen, zondag 29 september. Je kunt ons vinden op de Markt, ter hoogte van nummer 15. Of kijk op de THOR website: www.thor-roosendaal.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden