Bristolvrouwen winnen van de reserves van Feyenoord

De ploeg van Hans Lauwen begon opnieuw niet goed aan de wedstrijd, maar het was duidelijk dat de thuisploeg iets beter was. Voor rust had Grifftih Vaissaire en Angelique Hage Bristol op een voorsprong gezet. “Ons doel is zoals altijd duidelijk”, we willen goed voetbal spelen. “We willen altijd winnen met meer doelpunten maken.”

Daar zit soms de valkuil van de huidige ploeg. Het willen naar meer brengt de ploeg soms in de problemen. Heel even in de tweede helft leek Feyenoord terug te komen, maar keepster Jade Massing blonk opnieuw uit.

“Je kunt er allerlei analyses op los­laten, maar soms gaat het te wild en behouden we niet het balbezit”, aldus Wahiba Didi. Feyenoord nam in het heerlijke wedstrijd alle mogelijke risico’s, speelde na rust een soort Russische roulette. Vaak met vier man voorin. En ondertussen lag het achterin wagenwijd open. Rivke Draayer en Wahiba Didi haalde de buit uiteindelijk binnen voor de Bristol dames. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4.

Samen met Mazzelstars is Bristol vr1 koploper in de hoofdklasse. Al heeft de geel/zwart een wedstrijd meer gespeeld. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beiden teams.