Inschrijven voor prachtige avondkerstloop in Nispen

Foto: Sportdorp Nispen

21 december 2019 barst het spektakel weer los in Nispen. De alweer 8 e editie van de Avondkerstloop in Nispen. De organisatie blikt vooruit op dit jaar en hoopt op een record aantal deelnemers die net voor de kerstdagen de hardloopschoenen nog uit de kast willen halen.

Doe je ook mee? Schrijf je in via de link onderaan dit artikel.

Wandeltocht

Specifiek gericht op de minder- en inactieve Nispenaren. Met de Avondkerstloop worden reeds de sportieve Nispenaren uitgedaagd. Vanuit de minder actieve inwoners is in het verleden meermaals de behoefte uitgesproken ook een activiteit te kunnen doen tijdens dit evenement. Om deze reden is er een Wandeltocht van, in en rond Nispen, langs plaatsen die normaal gesloten zijn voor publiek. De wandeltocht start om 16.30 uur Via de kerktoren de kerk inlopend kun je je inschrijven voor de speciale kerstwandelingen. Hierbij zorgt de organisatie nog voor een leuk presentje en de routebeschrijvingen. Om 16.30uur worden de grote kerkdeuren geopend en kan men beginnen voor de 4, 7 of 11 km in en rond het in duister vallend Nispen. Zorg dus ook voor wat verlichting en stevige wandelschoenen. Door de grote toeloop van vorig jaar is het advies om op tijd te komen.

800 meter, 1 MILE, 5km en 10 km

Vervolgens starten de kinderen van 6 t/m 9 jaar, na een prachtige warming-up op het kerkplein, om 18.00 uur vanuit de kerk voor de ronde van 800 meter. Uiteraard gaat dit weer gepaard met luid gejuich de toeschouwers die in grote getalen zijn gekomen voor dit prachtige evenement. De dorpskern, die weer in vuur en vlam staat door o.a. de brandende kaarsjes langs het parcours, zal rond 18.15 uur getrotseerd worden door de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Zij lopen een afstand van 1 MILE.

Niet alleen het lopen is belangrijk. Ook de saamhorigheid en sfeer in ons Nispen is heel erg belangrijk. Om 18.40 uur valt het startschot voor de 5 km door straten van de Heerlijckheid Nispen. 2 Ronden van 2,5 km zullen worden afgelegd. Met muzikale ondersteuning onderweg worden ze begeleid en kan iedereen in zijn eigen tempo genieten in de mooi verlichte straten. Om 19.40 uur zal de kerk weer vol staan met deelnemers die dan gaan vertrekken voor hun uitdaging van 10 km. Daar de organisatie de Avondkerstloop een serieuze wedstrijd vindt, staat de wedstrijdleiding onder begeleiding van Atletiekvereniging Thor uit Roosendaal.

Nighttrail

Wil je ook eens in het donker door het bos en van de gebaande paden af? Dan kun je ook dit jaar weer deelnemen aan de Nighttrail Vorig jaar had deze trail een lengte van 8km, dit jaar is het parcours verlengd en loop je een afstand van 10km. We starten vanuit de kerk en lopen het dorp uit. Daarna gaan we onverhard door het mountainbike bos en over de bulten van de N’Oop. Dit wordt weer een spektakel, gedeeltelijk in het donker, maar daarvoor hebben ze hoofdlampen meegenomen. Eenmaal terug in het dorp, loop je nog even door de sfeervol verlichte straten en zien we je aan de finish op het kerkplein. De nighttrail start om 19.30 uur.

De organisatie heeft hun uiterste best gedaan om iedereen een geweldige sportieve avond te bezorgen. Deelnemers kunnen zich online inschrijven.

  • Ga snel naar www.avondkerstloop.nl – Avondkersloop en hopelijk tot 21 december! De Avondkerstloop is onder auspiciën van de KNAU en onder begeleiding van Thor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden