100-jarige NSV Nispen krijgt kunstgrasveld van de gemeente Roosendaal

Foto: Gemeente Roosendaal

Maandagmorgen heeft sportwethouder René van Ginderen bekendgemaakt dat bij het jubilerende NSV Nispen in de loop van dit jaar een kunstgrasveld wordt aangelegd.

De gemeente Roosendaal legt het veld aan, en NSV Nispen beheert en exploiteert het. De wethouder overhandigde symbolisch een stukje kunstgras aan voorzitter Jan Gommers van NSV, dat exact vandaag op 15 februari 100 jaar geleden werd opgericht.

Sportwethouder Van Ginderen: ”Met dit nieuwe veld kunnen de geel-zwarten weer jaren vooruit. En dat vinden we belangrijk binnen de gemeente Roosendaal. Want deze club, waar bijna een kwart van het dorp lid van is, vervult een belangrijke sociaal maatschappelijke functie in Nispen. Het is heel veel meer dan een voetbalclub. De accommodatie van deze nog altijd groeiende club stond al een tijdje onder druk. De capaciteit van de huidige velden is niet voldoende om alle leden optimaal te kunnen laten trainen en spelen. Met dit kunstgrasveld, dat zwaarder belast kan worden dan een natuurgrasveld, lossen we dat capaciteitsprobleem op. En hoe mooi is het dan om ze in hun jubileumjaar dit veld aan te mogen bieden.”

Oplevering gepland voor het nieuwe seizoen

Juist omdat deze club zo’n belangrijke functie in het dorp heeft, past dit kunstgrasveld goed in het beleid van de gemeente. Want naast sportiviteit zorgt de club voor de nodige levendigheid en leefbaarheid in Nispen. Als alles volgens plan verloopt moet het kunstgrasveld vóór het nieuwe seizoen worden opgeleverd. Zo snel mogelijk na de festiviteiten in het kader van het jubileum zal met de voorbereidingen worden gestart. Het kunstgrasveld wordt aangelegd op de bestaande accommodatie op sportpark De Wallen, op de plek van het huidige hoofdveld en het zal ook weer het nieuwe hoofdveld worden.

Reacties

Cookieinstellingen