La Vuelta rijdt na uitstel in 2022 door Brabant

Foto: Photogomez Sport

De Spaanse wielerronde La Vuelta rijdt na een uitstel van twee jaar in 2022 door Breda. Naast de Baroniestad doen de renners ook nog andere steden in Brabant aan. “We willen heel graag de renners door Utrecht en Brabant zien rijden”, zegt de Bredase wethouder Daan Quaars (evenementen) trots.

Eindelijk zover
Met veel enthousiasme werd de Vuelta van 2020 in Breda verwelkomd. De renners zouden zelfs door de Grote Kerk passeren. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. In augustus 2022 is het dan eindelijk zover: de Ronde van Spanje start in Utrecht, waarna de renners ook verschillende Brabantse steden aandoen. Een exacte datum heeft de internationale wielrenbond UCI nog niet bekend gemaakt.

Fietsland
Javier Guillén, de directeur van de Vuelta, is blij dat de ronde nu wel door kan gaan: “Het is een lang gekoesterde wens om in het fietsland Nederland te starten. Nederland staat bekend om haar organisatiekracht en ik weet zeker dat we, ook gezien de huidige situatie, erin kunnen slagen om het evenement op een goede en vooral veilige manier te kunnen organiseren.” dat organisatietalent is nodig, omdat in aanloop naar de tocht een activiteitenprogramma plaatsvindt.

“Gave dingen organiseren”
“Dit biedt weer prachtige kansen voor mensen, bedrijven en organisaties om volgend jaar gave dingen te organiseren”, blikt de Bredase wethouder Quaars vooruit. Hij denkt dat alle publieke partners er iets moois van kunnen maken. Deze partners zijn onder meer het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de provincies Noord-Brabant en Utrecht en de deelnemende steden Breda, Utrecht en Den Bosch.

Opsteker
Het evenement moet een nieuwe start na corona, omdat lang niet duidelijk was dat Nederland de start weer mocht organiseren. “Dat we zo’n groot sportevenement alsnog naar Nederland en naar Utrecht hebben kunnen halen, is een enorme opsteker na deze moeilijke periode. We gaan er samen met de andere steden, provincies en organisaties onze schouders onder zetten”, verklaart burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht, waar de Vuelta-rijders volgend jaar aan de start staan.

Reacties

Cookieinstellingen