Nederlands Kampioene Tijdrijden Ellen van Dijk aan de start van De TriStar Draai van de Kaai!

Foto: Rob Hagenaars

Nederlands Kampioene Tijdrijden Ellen van Dijk staat maandag 1 augustus aan de start van de 41e editie van De TriStar Draai van de Kaai. Daarmee heeft het ambitieuze criterium de eerste topper binnen voor het dames rennersveld. ‘Ellen is de eerste topper die we binnengehaald hebben’, laat comitélid Wil Buurstee weten. ‘Wij zijn zeer verheugd dat deze alleskunner aan de start van de Happy Dog Dames Elite zal verschijnen.’

Ellen van Dijk is een Nederlandse profwielrenster. Ze rijdt voor Trek-Segafredo en is gespecialiseerd in het tijdrijden. Tot 2012 was ze ook actief als baanwielrenster.

Van Dijk werd zeven keer wereldkampioene, de eerste keer in de scratch op de baan in 2008. Op de weg werd ze in 2012, 2013, 2016 en 2017 wereldkampioene in de ploegentijdrit en in 2013 en 2021 ook in de individuele tijdrit. In 2022 zette van Dijk het werelduurrecord op haar naam met een afstand van 49,254 kilometer.

Op de Olympische Zomerspelen 2012 kwam ze uit in drie disciplines. Ze hielp Marianne Vos bij het winnen van de wegwedstrijd. Van Dijk werd achtste in de tijdrit en zesde op de ploegenachtervolging.

Draai van de Kaai

In 1980 is de Draai van de Kaai opgestart ter promotie van de Kade. Dit evenement is uitgegroeid tot een van het grootste wielersportevenement van Nederland. Sinds 2017 hebben we de ambitie om De Draai te laten groeien naar het grootste wielerevenement van de regio. Een gewaagde stap, maar wel een keuze die goed voelt en aansluiting vindt bij onze missie: ‘Met onze passie voor wielersport op topniveau, creëren we evenement vol Brabantse gezelligheid voor jong en oud!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen