Aftellen naar de Draai van de Kaai

21 jul 2016, 13:56 sport
150410 moreno hofland e1428688882295
Op de tweede maandag na de Tour de France zullen de wielertoppers aan de start staan van de Draai van de Kaai 2016.
Maandag 1 augustus wordt een prachtig rennersveld gepresenteerd. De dames en heren profkoers wordt gereden maar daarnaast is er ook ruimte voor de amateurs/sportklasse en de nieuwelingen. Voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar wordt de Rabo Dikke Banden Race georganiseerd.

Profkoers

De Draai van de Kaai streeft er dit jaar naar om minimaal vijf nationale kampioenstruien te laten starten, waaronder onze eigen nationale kampioen Dylan Groenewegen. Naast deze topper wordt nog volop onderhandeld met Andre Greipel, Nicolas Roch en Bob Jungels.
Topsprinters zoals Marcel Kittel en o.a. de Roosendaalse Moreno Hofland mogen niet ontbreken. Het zou geweldig zijn als dit kan worden gerealiseerd. Onder de noemer “De Jeugd heeft de toekomst” presenteren we een aantal renners uit de talentvolle lichting die Nederland op dit moment rijk is, zoals Koen Bouwman en de eerdergenoemde Dylan Groenewegen (beiden Team Lotto NL Jumbo), maar ook Sjoerd van Ginneken en Brian van Goethem (Roompot Oranje Peloton) en Matthieu van der Poel.
Tijdens de Draai gaan we afscheid nemen van Maarten Tjallingii (Team Lotto NL Jumbo), een graag geziene renner in het peloton en een man van de lange ontsnapping en een hardrijder pur sang. Hij beëindigt dit seizoen zijn mooie carrière neemt afscheid van de fans in Roosendaal.
maarten

Dames

Het veld van vrouwelijke rensters die tot nu toe zijn vastgelegd belooft een aantrekkelijke koers op te gaan leveren. Onder de rensters een mooie mix van Nederlandse toppers zoals de kersverse Nederlands kampioene Anouska Koster, Lucinda Brand, Roxanne Kneteman, Floortje Mackaij en natuurlijk Thalita de Jong. De Italiaanse renster Valentina Scandolara en oud winnares van de Draai voert verder een zeer internationaal veld aan met deelneemsters uit de USA, Nieuw Zeeland, Australië en België.

Blijf op de hoogte

Kaartjes zijn nog beschikbaar via de website of de online voorverkoopadressen. Meer informatie over het koers- en entertainmentprogramma is te vinden op de website van de Draai van de Kaai .