Bristol Team/Osaka troeft Troy/IDEAL af

01 feb 2016, 18:56 sport
teamfoto
Na de fraaie 7-5 overwinning op koploper ZVG/Cagemax was Bristol Team/Osaka gewaarschuwd voor Troy/IDEAL echter gingen ze nu in het degradatieduel tegen Roosendalers met 11-5 onderuit. Het was een kostbare overwinning voor de ploeg van Hans Lauwen die bij verlies wel heel dicht tegen degradatie aan zou komen.
Voor Bristol Team/Osaka was het dus een noodzakelijke zege om in de race te blijven voor klassenbehoud. De Roosendalers laten nu CFM/Transito en Brabantia achter zich en hebben nog maar een punt achterstand op Troy/IDEAL.
Troy/IDEAL kwam binnen vijf minuten op voorsprong, maar hierna manifesteerde Bristol Team/Osaka zich als de betere ploeg. De Roosendalers hadden het meeste balbezit en hielden het tempo hoog. Bij balverlies werd er direct druk gezet op de Bergse verdediging. Troy/IDEAL slaagde er niet in om onder deze druk uit te komen. Met zekere regelmaat liep Bristol Team/Osaka uit naar 5-1. Na rust nam de thuisploeg gas terug en zakte bij balverlies terug naar de eigen helft. Het werd een gelijk opgaande duel, maar Bristol Team/Osaka kreeg toch de meeste kansen. Maar de scherpte, die de Roosendalers voor rust hadden, was nu verdwenen. Troy/IDEAL leek even terug te komen nadat Laabisch 6-3 had aangetekend, maar door twee keer kort achter elkaar te scoren, ontnam Guilliano Wierkx de bezoekers de laatste hoop. Troy/IDEAL liet het afweten en de thuisploeg liep uit naar 11-5. Aan de huidige acht spelers zal de komende wedstrijden niets worden gewijzigd
Bristol Team/Osaka – Troy/IDEAL 11-5 (5-1) – 0-1 Ashraf Laabisch,1-1 en 2-1 Anwar Tarfit, 3-1 Guilliano Wierikx, 4-1 Hakan Patan, 5-1 Steven van Ginderen 5-2 Rachid Achabar, 6-2 Yassir Amzil 6-3 Laabisch, 7-3 en 8-3 Wierikx 8-4 Noël van Kaam, 9-4 Patan, 9-5 Achabar, 10-5 Maikel Ubbink 11-5 Dennis Geeraers (pen).