Met deze drie topspeeltsters erbij is Bristol/VEAT klaar voor een topseizoen

02 jun 2015, 22:47 sport
150602 majda ahraoui e1433277221238
Drie speelsters van Zuidoost United Amsterdam komen volgend seizoen uit voor het zaalvoetbalteam van Bristol/VEAT.
"Deze drie dames zijn de krachten die we nodig hebben om volgend seizoen kampioen te worden,” zegt een woordvoerder van Bristol/VEAT. Het team heeft een prima competitie achter de rug.
"Niet eerder speelde een Roosendaals damesteam in de zaal zo goed. Laat staan dat een team in staat was Amsterdamse topspelers aan te trekken," aldus Bristol/VEAT.

Drie transfers in twee weken

Half mei meldde de vereniging dat het zaalvoetbalteam versterking had gekregen van Majda Ahraoui van Zuidoost United Amsterdam. Intussen zijn twee van haar teamgenoten ook naar Roosendaal overgestapt: Fouzia Taybi en Samia Kaaouane.

Majda Ahraoui

Ahraoui kwam met haar team ruim twee jaar uit in de 1e divisie zaalvoetbal. De speelster behoort tot de nationale selectie van Marokko.
"Het team van Bristol/VEAT heeft veel potentie. Weliswaar speelt het team nu hoofdklasse, een niveau lager dan Zuidoost United, maar het is voor mijn ontwikkeling misschien wel beter om een stap terug te doen om vervolgens weer vooruit te kunnen," stelt de aanvallend ingestelde Ahraoui.

Fouzia Taybi

Fouzia Taybi was de tweede speelster van Zuidoost United die de overstap naar het damesteam van Bristol/VEAT maakte. Taybi's specialiteit is de individuele actie tegenover haar directe tegenstandster.
Taybi was toe aan een andere club. “Na goed te hebben nagedacht en te hebben gesproken met Majda heb ik de knoop doorgehakt en besloten me aan te sluiten bij de Roosendaalse zaalvoetbalvereniging."

Samia Kaaouane

In navolging van Ahraoui en Taybi komt ook Samia Kaaouane volgend jaar uit voor Bristol/VEAT. Kaaouane voetbalt al heel wat jaren met Ahraoui samen. Met Taybi speelde ze het WK futsal in 2013 in Colombia. Haar specialiteit is haar schot.
Over het team en de ambities kan ze kort zijn: "Bristol/VEAT heeft naar mijn mening het vermogen, de capaciteiten en kwaliteiten om kampioen te worden. De kers op de taart? Ongeslagen kampioen worden."

Lees ook: