Eerste EK-medaille ooit voor Roosendaalse klimmer Lynn van der Meer

02 sep , 13:24 sport
021 villars sac ec lead final romystreit
In haar eerste EK-finale ooit heeft Lynn van der Meer (25) meteen een medaille behaald. De Roosendaalse klom rustig en steady omhoog zoals een echte leadklimmer betaamt en greep daarmee de derde plaats.
Lang leek er zelfs nog zilver in te zitten, maar de laatste klimmer Laura Rogora (Italië) ging haar voorbij en werd Europees kampioen.
Doel behaald
"De finale klimmen is mijn doel", sprak Lynn van der Meer voorafgaand aan het EK uit. Dat betekende dat ze de kwalificatieronde en de halve finale moest overleven. Daarin slaagde ze met verve: in de kwalificatieronde werd Lynn tiende en in de halve finale eindigde ze knap als zesde.
Langste half uur ooit
Het werd een bloedstollende finale voor Lynn. Ze mocht als derde van de acht klimmers het strijdtoneel betreden en legde de route uitstekend af, beter dan haar twee voorgangers. Maar was haar score, 38+, goed voor? Het werden misschien wel de langste dertig minuten die ze ooit moest uitzitten. Uiteindelijk slaagden alleen Ievgeniia Kazbezkova en Laura Rogora erin om verder te komen in de route die mede werd gebouwd door Nikki van Bergen, bondscoach van Jong Oranje. Dus werd het brons voor Lynn in Zwitserland. Uitzinnig van vreugde ontving ze die later op de avond en werd het een EK om nooit te vergeten.
Interesse in de klimsport? Volg Lynn van der Meer @lynn.vd.meer en @_nkbv op Instagram .
124 villars sac ec lead final romystreit