Halve Marathon bezorgt Roosendaal een geweldige dag

28 jun 2015, 22:08 sport
marco schillemans en arjen van beek e1435520941576
Het was wat bewolkter en warmer dan voorspeld, maar iedereen is het erover eens: het was een geweldige, en een geweldig sportieve dag voor Roosendaal.
De Markt stond bomvol. De weinig precieze schatting van de organisatie was 'duizenden toeschouwers', maar THOR had het weer prima geregeld voor zowel lopers als publiek.



Kippenvel

D66-raadslid Alex Raggers bekende er kippenvel van te krijgen. En natuurlijk zette hij nog een tandje bij toen hij op de Bloemenmarkt dit voor de ramen van het fractiehuis zag hangen (de vraag is natuurlijk wie zo creatief is geweest!).
Een persoonlijk record zat er niet in, een parcoursrecord wel. Hij was met afstand de snelste man van de gemeenteraad (38:56).

Nummer 1

Wethouder Toine Theunis had de eer om met startnummer 1 te lopen. Theunis liep mee voor Stichting Paul , een Roosendaals initiatief dat gezinnen een handje helpt als geld voor een sportclub ontbreekt. Want: elk kind verdient het om te sporten.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Maar er moest wel gelopen worden. Theunis kwam naar eigen zeggen 'even achter de winnaar' binnen. Aan het eind werd het zwaar, maar hij liep wel de hele halve marathon uit (1:45:43).

Parcoursrecord 10 kilometer

Dan die andere nummer 1. Op de 10 kilometer verbeterde de Keniaan Alfred Cherop het oude parcoursrecord van Martin Lauret uit 2003 met 13 seconden. Cherop bleef de nummer twee ruim twee hele minuten (!) voor.
  1. Alfred Cherop 29:38
  2. Hicham El Barouki 32:01
  3. Jeroen van Damme 32:58
Bij de dames was de Ethiopisch-Belgische Mesarat Haile Selassie de snelste.

Halve Marathon

Diezelfde Alfred Cherop verbeterde vorig jaar het parcoursrecord van de halve marathon. Zijn tijd van 1:03:35 kwam niet in gevaar. Voor de organisatie is het erg leuk om een winnaar 'uit eigen gelederen' te hebben, THOR-loper Huub Maas.
  1. Huub Maas 1:11:00
  2. Ruben Scheurwater 1:11:33
  3. Erwin Harmes 1:11:43
Bij de dames kwam Naïma Bosman als snelste uit de bus.

Andere bekende gezichten

We zagen Arjen van Beek voorbijkomen, de voorzitter van het bewonersplatform Nispen. Na afloop had hij nog best puf om samen met Marco Schillemans, buurtpreventiecoördinator Nispen, een #Nispie te maken (zie boven).
Ook zagen we Priens Ruben, zonder zijn pak bijna onherkenbaar, die net als Van Beek en Theunis in een shirtje van Stichting Paul liep.

25-jarig jubileum

Tot slot het record dat Bert Pessink vestigde: de speaker presenteerde vandaag op de Markt voor de 25e keer het evenement. Bedankt Bert, bedankt THOR!
  • Moet je zien, wat een drukte.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…