Kwart finales van het NK Turnen

08 mrt 2016, 12:39 sport
rebacca wint goud1 e1457437348674
In het weekend van 5 en 6 maart vonden in de Rabohal te Reusel de eerste kwart finales van het Nederlands Kampioenschap Turnen plaats. Nog niet alle turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal turnen dit weekend hun kwart finale maar een aantal mocht dit weekend al aantreden.
Op zondagmorgen was het in de eerste wedstrijd de beurt aan Jeugd N2 turnsters Lonneke de Bot en Cato Graswinckel. Beide dames turnden in een sterk deelnemersveld voor wat ze waard waren en zijn er zeker nog wat verbeterpunten. Zij plaatsten zich voor de halve finales, Lonneke met een mooie 8e plaats en in de andere baan turnde Cato zich naar een 18e plaats. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Joany van Bodegraven en Evita Ladenius. Joany turnde op vloer haar beste klassering met een super mooie vloeroefening. Op sprong en brug turnde ze zich ook binnen de top tien en mede daardoor eindigde ze op een mooie 8e plaats en mag door naar de halve finales.

Een welverdiende prestatie

Evita Ladenius was vandaag wat grieperig maar wilde toch een gooi doen om door te mogen stromen naar de halve finales. Helaas lukte het haar vandaag niet en is het landelijke circuit voor haar voorbij. In wedstrijd drie de beurt aan Vera koele en Guusje Graswinckel, beiden uitkomend in Pupil 1 N1. Zij begonnen op het toestel brug waar Guusje de hoogste score neerzette. Guusje zette gestaag haar wedstrijd voort en kwam er foutloos doorheen op balk, vloer en sprong twee goede sprongen. Dit resulteerde in een mooie vierde plaats voor haar. Vera Koele liet op alle toestellen tienden van punten liggen wat uiteindelijk resulteerde in een 8e plaats. Een plaats binnen de bovenste helft van die baan maar er zit meer in. Sprong was haar beste toestel vandaag. Na een tussenronde voor de trainsters mocht senior turnster Rebekka Hoek nog laten zien wat ze waard was. En revanche nemen op de wedstrijd van vorige week waar ze teleurstelde. Ze begon op het toestel brug waarbij ze direct met inturnen liet zien wat ze kan. De wedstrijdoefening was bijna een kopie van de inturnbeurt maar toch nog een paar oneffenheden. Op balk ging ze er één keer voortijdig af maar verder een stabiele oefening met de score van 11,70 pnt. Op vloer en sprong pakte zij net als Guusje goed door en maakte geen fouten meer. Met de hoogste score op sprong haalde zij het goud binnen. Een welverdiende prestatie voor de hoge moeilijkheid die ze turnt.
Al met al weer een dag voor de trainsters om trots op te zijn. Een zestal turnsters al door naar de halve finales. De komende twee weekenden staat voor de overige turnsters op de planning. Daarna wordt het keihard trainen om verbeterpunten aan te pakken om dan in mei te stralen maar vooral strijden voor een plaats op het Nederlands Kampioenschap. Dat is het doel om bij Dynamo ieder seizoen weer waar te mogen maken. Plaatsen voor het NK, een prestatie van formaat. Voor nu… gefeliciteerd turnsters en trainsters met jullie mooie behaalde prestaties op deze kwartfinale.
rebacca wint goud