Moreno Hofland start morgen vol zelfvertrouwen aan de Giro

08 mei 2015, 00:10 sport
150508 team lottonl jumbo e1431034412172
Morgen begint de 98e editie van de Giro d'Italia. De ronde finisht op 31 mei in Milaan. De Roosendaalse Moreno Hofland verschijnt vol zelfvertrouwen aan de start.
De 23-jarige wielrenner reed in 2014 zijn eerste profseizoen. Hij maakte indruk in de Vuelta nadat hij in de Tour of California onderuit was gegaan.

Etappezege Tour de Yorkshire

2015 begon voor Hofland niet optimaal. Hij kwakkelde wat met zijn gezondheid en moest een paar rondes laten schieten.
Des te verrassender was Hoflands zege in de tweede etappe van de Tour de Yorkshire. In het puntenklassement eindigde de Roosendaalse Sportman van het Jaar vierde.
Hofland: "Alles, ook de Tour de Yorkshire, staat in het teken van de komende Giro. Zo'n overwinning geeft dan natuurlijk een extra boost.” Dat belooft wat!

Op weg naar Italië

Donderdag vertrokken de renners van LottoNL-Jumbo vanaf Eindhoven Airport naar Italië. De verwachtingen zijn hooggespannen, niet alleen als het om Hofland gaat.
Ook de Nuenense kopman Steven Kruijswijk wil hoge ogen gooien in 'La Bella Italia' nadat hij vorig jaar uitviel tijdens de Giro maar in de Tour de France de vijftiende plek veroverde.

Volg de Giro

De Ronde van Italië start zaterdag met een ploegentijdrit over 17,6 kilometer van San Lorenzo al Mare naar San Remo. Alles bij elkaar leggen de deelnemers in de Giro bijna 3.500 kilometer af.
In de zeven sprinteretappes liggen de kansen voor Hofland. Zelf zegt hij: "Het wordt zaak om bij elke kans die zich voordoet van de partij te zijn."
De NOS zendt elke dag een samenvatting uit. De website van Team LottoNL-Jumbo
volgt Moreno Hofland en zijn ploeggenoten op de voet.

Lees ook: