Moreno Hofland kijkt tevreden terug op Giro d'Italia

02 jun 2015, 1:54 sport
150502 moreno hofland tour of yorkshire
De Giro d'Italia zit erop. Moreno Hofland pakte op dag twee nét naast de zege. Daarna kwam de Roosendaalse sprinter er in de massasprints niet meer aan te pas. Dat neemt niet weg dat de Roosendaler tevreden mag zijn!
De verwachting was dat de slotetappe van Turijn naar Milaan over 185 vlakke kilometers in een massasprint zou eindigen. Dat was niet het geval: de Belg Iljo Keisse pakte de etappezege door 'medevluchter' Luke Durbridge te verslaan. Moreno Hofland sprintte met het peloton om de derde plek en eindigde achtste.

Top-10 plaats

Op de site van LottoNL-Jumbo stelt hij: "Na die tweede plaats in de tweede etappe had ik gehoopt nog een keer mee te doen voor een overwinning. Dat is niet gelukt, maar ik heb nog wel een paar keer top tien gereden. Ik ben sterker geworden deze ronde. Dit smaakt naar meer.”
Alberto Contador schreef voor de tweede keer - de eerste overwinning was in 2008 - de Ronde van Italië op zijn naam. In 2011 won hij ook, maar die zege werd hem later ontnomen vanwege een positieve dopingtest.
Hoflands ploeggenoot Steven Kruijswijk uit Den Bosch eindigde zevende in het eindklassement. Gisteren maakte LottoNL-Jumbo bekend dat Kruijswijk definitief zal starten in de Tour de France.
  • Wist je dat de renners voor de start een kop koffie krijgen? De cafeïne zorgt ervoor dat de inspanning minder lijkt. Best prettig in zo'n lange ronde als de Giro!

Hofland niet in de Tour

Hofland zei al aan het begin van het seizoen op wielerupdate.nl : "De Tour rijden zou niet verstandig zijn, ik ben er nog niet aan toe. Een plekje in de ploeg innemen en dan na zeven dagen opgeven, daar heeft niemand iets aan."
"Naar de Tour de France gaan de beste renners ter wereld. De concurrentie in bijvoorbeeld de Vuelta is - net als in de Giro - iets minder. Daar hoop ik van te kunnen profiteren."
De volgende grote ronde waarin Hofland uitkomt, is de Vuelta.