Sjors Sportief en Sjors Creatief weer in Roosendaal

25 sep , 11:39 sport
whatsapp image 2024 09 24 at 134735
Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Roosendaal. De twee vrolijke figuren zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2015 in de gemeente van start ging. Het project maakt het voor kinderen op de basisschool mogelijk om op een laagdrempelige manier en vaak gratis kennis te maken met sportverenigingen en cultuuraanbieders in Roosendaal 
Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Roosendaal sinds 2015 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Onder deze naam kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van SSNB (Sportservice Noord-Brabant) en CultuurCompaan in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur, vertelt Maarten Hendrickx, Buurtsportcoach bij de gemeente Roosendaal. “Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken, zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”
De Sjors-formule
In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig –vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of workshops van een cultuuraanbieder. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge deelnemers aan zich te binden.
Proeflessen en activiteiten
Het aanbod wordt gepresenteerd in een digitaal Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Roosendaal ontvangen via een flyer met uitleg van de leerkracht. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuuraanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Jorina Verhees van CultuurCompaan. “Op de website www.sportencultuurroosendaal.nl hebben aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aangemeld. 

Inschrijvingen geopend 

25 september 2024 om 16:00 gaan de inschrijvingen open! Na een officiele kick-off op de winnende school van de tekenwedstrijd zal, later deze middag, de inschrijfpagina open gaan voor alle kinderen in Roosendaal. Ook ruim na dit moment kan er nog ingeschreven worden. Sjors Sportief en Creatief duurt het hele schooljaar! 
Er is voor gekozen om het aanbod niet meer in een gedrukt boekje uit te brengen. Hiermee helpt Sjors mee aan een beter milieu. SSNB en Cultuur Compaan slaan de handen ineen om zowel het sportieve als het creatieve  aanbod samen in één digitaal boekje op te nemen. Uit inschrijvingen in het verleden is gebleken dat een digitaal boekje net zo goed werkt.