Teamgoud op Kersttoernooi Nijmegen

12 jan 2016, 10:44 sport
podium kersttoernooi
In het eerste weekend van het nieuwe jaar vond in de Jan Massink sporthal te Nijmegen het jaarlijks terugkerende kersttoernooi plaats.
De A Selectie van Dynamo Roosendaal is al jaren een trouwe bezoeker van dit leuke toernooi zo aan het begin van het seizoen, nieuwe jaar en zo ook dit jaar ging men weer die kant op. De allerjongsten tot en met de categorie Pupil II konden alleen deelnemen als team. Vanaf de categorie Jeugd is er een individuele strijd per toestel. Altijd leuk als je allround niet zo sterk bent maar wel specifiek op één toestel.

Zaterdagprogramma

Over het algemeen scoren de Dynamo Roosendaal turnsters allround altijd prima dus deze uitspraak gaat eigenlijk niet op voor hen. De turnsters Chayenne Kromoredjo en Yarah Zoutewelle mochten op zaterdag de spits afbijten in de categorie Jeugd N3. Chayenne verspeelde helaas haar medaille kansen op brug maar daarentegen wons ze glansrijk de balk wedstrijd en mocht het goud mee naar huis nemen. Yarah sprong twee goede sprongen en stond lang op de derde plaats. Maar helaas wist nog net een turnster haar in de laatste ronde voor te gaan en werd de ondankbare vierde plaats voor haar. Al met al prima geturnd door deze dames.

Zondagprogramma

Zondagmorgen was het de beurt aan het eerste team en deze bestond uit Evita Ladenius, Lois Schoonen, Vera Koele en Joany van Bodengraven. Helaas incasseerden zij teveel vallen en kwamen niet verder dan een 5e plaats. In de middag mocht het tweede team proberen een gooi naar een medaille doen. Dit team bestond uit Jasmina Vaarnold, Esmee Kools, Joëlla Vermeulen en Guusje Graswinckel. Tegelijkertijd turnden aan de overkant in de andere baan Lonneke de Bot en Cato Graswinckel in de categorie Jeugd N2 hun toestellenwedstrijd. De teaminschrijving was vrij breed, dat wil zeggen men kon inschrijven in allerlei niveaus. Daardoor is het wel eens lastig want hoe hoger het niveau, hoe eerder kans op vallen en aftrek over het algemeen. Team 2 wist bijna op alle toestellen zeer goede en overtuigende oefeningen neer te zetten. Jasmina begon een beetje ziek aan de wedstrijd maar hier was weinig mee van te zien toen ze eenmaal begon. Esmee Kools wist hier met twee superscores een mooie bijdrage aan te leveren en mede hierdoor eindigde dit team op een verrassende maar verdiende eerste plaats. Super gedaan!
Lonneke de Bot turnde op balk een strakke oefening en stond lange tijd op de eerste plaats. Ook hier wist ook in de laatste ronde een turnster haar voor te gaan maar toch nog mooi zilver voor haar op balk. Cato eindigde op ditzelfde toestel op de vierde plaats. In de late namiddag was het de beurt aan Juniore 1e divisie turnster Manouk Haast en Senior 1e divisie Rebekka Hoek. Inmiddels bekenden in de turnwereld. Zij bleven de gehele wedstrijd lekker bij elkaar en pakten overal precies dezelfde medailles. Op sprong, brug en balk was het goud voor hen. En op vloer pakten ze beiden zilver. Uitschieters hierbij waren Manouk haar brug (ondanks een fout) en balkoefening. Voor Rebekka ging sprong super. Een te lage score volgens trainster Karin Raven. Mooie resultaten weer voor de turnsters en trainsters van de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Op naar de tweede Regionale wedstrijd die 24 januari 2016 plaats zal vinden in Vlijmen.