Turnsters Dynamo geven visitekaartje af

15 dec 2015, 21:36 sport
151215 dynamo a selectie e1450209474282
Bij de eerste regionale voorwedstrijd voor het NK afgelopen weekend behaalde een aantal Dynamo-turnsters van de A-Selectie meteen een gouden plak.
Voor een aantal meisjes van de Instap N1 was de wedstrijd in sporthal Laco in Zierikzee hun eerste 'echte' wedstrijd: Joany van Bodegraven, Loïs Schoonen en Evita Ladenius zijn nieuwkomers binnen de A-Selectie van Dynamo Roosendaal.

'We blijven kritisch'

Lois en Joany turnden een keurige wedstrijd en werden respectievelijk eerste en tweede. Evita eindigde op de vijfde plaats. Hun trainsters vonden hun optreden verrassend. Toch zullen er nog heel wat trainingsuurtjes in de nieuwe sporthal volgen. Want, aldus een van de trainsters, bij de landelijke wedstrijden moeten de puntjes echt op de i staan. "Ja, we moeten kritisch zijn."

De balk blijft smal

Lonneke de Bot van de Jeugd 1 N2 turnde vanwege een blessure alleen op balk en brug. Balk ging prima, brug helaas wat minder. Cato Graswinkel turnde een goede wedstrijd maar verloor veel punten op balk waar ze enkele keren vanaf moest. Daardoor eindigde ze net naast het podium op de vierde plaats.

Superdag

Esmee Kools, Pupil 2 N2, had een superdag. Met een mooie 14.950 punten op brug turnde zij zich met ruime voorsprong naar het goud. Chayenne Kromoredjo, Jeugd N3, turnde zich foutloos naar die felbegeerde eerste plaats. Yara Zoutewelle uit deze categorie eindigde na een mooie, foutloze - maar met een nog niet zo hoge moeilijkheidsgraad - balkoefening op de elfde plaats.

Weinig concurrentie

Niet veel turnsters in de regio weten zich op het hoogste niveau te handhaven. "De regio zwakt wat af," geeft Karin Raven van Dynamo aan.
Zo kon het zijn dat Joella Vermeulen en Jasmina Vaarnold de enige twee turnsters waren die uitkwamen in Pupil 2 N1. Jasmina eindigde op de eerste plaats voor Joella. Ook bij Pupil 1 N1 was Dynamo als enige turnvereniging vertegenwoordigd. Vera Koele werd hier eerste, Guusje Graswinckel tweede.

We gaan voor goud

Manouk Haast, Junior B, en Rebekka Hoek, Senior A, hadden meer concurrentie. Toch lieten beide dames de nummers twee ruim achter zich en wonnen glansrijk de gouden medaille. "Er werd niet voor minder gegaan," aldus Raven.
Na een lange dag kon Dynamo tien medailles mee naar huis nemen, waarvan maar liefst acht gouden. Een prima begin van dit nieuwe seizoen.