Vele medailles tijdens TurnTotaalCup

14 nov 2016, 12:18 sport
turnen roosendaal 2
In het weekend van 12 en 13 november vond in Breda de eerste editie van de TurnTotaal Cup plaats.
Bijna alle turnsters uit de A- selectie van Dynamo Roosendaal waren vertegenwoordigd.

Leuke wedstrijd in Breda

Een leuke wedstrijd die nog niet meetelt voor het landelijke klassement en waar je dus zo vroeg in het seizoen eens kunt kijken hoe gaat, waar kan en moet het beter en waar draai ik al lekker mee.
Dit jaar mochten de nieuwkomers bij de A-selectie starten als instapper Nationaal 1. Op het hoogste niveau beginnen deze turnsters, te weten Bente van der Slik, Michaela van Dorst, Elin Antens, Dewi Govaers en Lois Hartog aan hun grote turn avontuur.
De wedstrijd was in toestel vorm dit houd in dat je op ieder toestel een medaille in de wacht kunt slepen.
In deze categorie gingen de eerste 3 medailles mee terug naar Roosendaal. Bente pakte mooi het goud op sprong, Michaela op dit zelfde toestel het brons en Elin pakte zilver op het onderdeel balk. Heel goed gedaan meiden!
In de categorie pupil 1 N1 waren vandaag 3 deelneemsters waarvan 2 van Dynamo. Joany van Bodegraven en Lois Schoonen gaan dit seizoen proberen in deze categorie mee te doen in de top van Nederland. Het werd hier dan ook steeds een 1,2,3 tje. Joany goud op sprong en 3 keer brons. (brug, balk en vloer). Voor Lois zilver op brug, balk en vloer en 1 x brons (sprong).
Voor pupil 1 N2 komt dit jaar Alyssa van Hauwaert uit. Onze eerste Belgische turnster, die zich vanaf dit seizoen aangesloten heeft bij Dynamo, liet een goede wedstrijd zien. Volgens ons zit ze goed op haar plekje want met goud op balk, zilver op vloer en brons op brug turnde ze al een super eerste wedstrijd vandaag. Goed gedaan Alyssa en welkom in onze vereniging.
turnen roosendaal 1

Nog meer medailles

Door naar pupil 2 N2, Vera Koele en Guusje Graswinckel. Vera pakte goud op sprong en gedeeld goud op balk, gedeeld zilver op vloer en brons op brug. Netjes gedaan Vera. Guusje pakte een zilveren medaille op sprong.
Jasmina Vaarnold, uitkomend in jeugd 1 N2 was toch wel de uitblinker van de dag. Met maar liefst vier gouden medailles ging zij huiswaarts. Met mooi en goed uitgevoerde oefeningen ook nog… Goed gedaan Topper!! Ook Esmee Kools en Joëlla Vermeulen uit deze categorie namen medailles mee. Esmee behaalde zilver op brug en brons op sprong en vloer. Joella pakte het zilver op vloer met een mooie oefening. Zij ging met een prima balkoefening er jammerlijk 1 keer van af met choreografie waardoor ze daar medaillekansen liet liggen.
Ook Manouk, Nederlands Junior Kampioene, deelde vandaag de lakens uit. Op 3 toestellen pakte zij welverdiend en overtuigend het goud in categorie junior div 1. Een aantal keer zelfs met twee punten verschil op de nummer 2. in de avond voegden Chayenne Kromoredjo en Cato Graswinckel aan deze medaillereeks nog even 3 gouden en een zilveren medaiiles toe. Goud was er voor Chayenne op sprong met super goede tzukahara’s, gehurkt en gehoekt. Op vloer pakte zij eveneens het goud en zilver op balk. Cato pakte verrassend maar verdiend het goud nog mee op brug.
Al met al een super leuke 1e editie van TurnTotaalCup Breda. De eerste 34 medailles zijn een feit. Op naar een mooi turnseizoen!