Cultuur binnen bereik voor iedereen

Foto: Algra & Marechal Architecten

Cultuur maakt je wereld groter. Daarom wil het nieuwe samenwerkingsverband Cultuurlinc cultuur binnen bereik van alle Roosendalers brengen en houden.

Het wil de vele culturele initiatieven, activiteiten en organisaties in Roosendaal stimuleren en met raad en daad bijstaan. Door het delen van ervaring, kennis en kunde, maar vooral door het leggen van verbindingen. In samenwerking met de gemeente Roosendaal heeft het bestuur van Stichting Schouwburg De Kring de meerwaarde van clusteren en samenwerken onderzocht. Voorwaarde was dat alle inwoners van de gemeente toegang tot cultuur zouden hebben en houden. Dat kan maar op één manier: door allerlei culturele initiatieven, activiteiten en instellingen met elkaar te verbinden.

Zo komen culturele thema’s en initiatieven sneller van de grond en winnen ze aan impact. Cultuur in Roosendaal is niet alleen het theater of museum, er is zoveel meer. Cultuurlinc bouwt aan een netwerk van lokale en regionale partners en ondersteunt ze met deskundigheid, ervaring, mensen en middelen. Het samenwerkingsverband vormt een stevige basis, waar je als culturele organisatie vast of tijdelijk bij aan kunt haken.

Vaste cultuurpartners

De eerste vaste partners van Cultuurlinc zijn De Kring, Erfgoedcentrum Tongerlohuys en CultuurCompaan. De eerste twee worden niet alleen op papier met elkaar verbonden, maar ook fysiek. Het komende half jaar wordt er flink gebouwd en verbouwd. Zo krijgen De Kring en het Tongerlohuys een gezamenlijke foyer. Het erfgoedcentrum zoekt daarnaast de verbinding met de stad door ‘Het Verhaal van Roosendaal’ te vertellen. De publiekstaken van het gemeentearchief krijgen straks een plek in het historisch lab van het Tongerlohuys. CultuurCompaan (voorheen De Kring educatie), is vanaf begin maart te vinden op de Markt 6.

Meer informatie is te vinden op de website van Cultuurlinc.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen