Nomineren voor de cultuurprijs

Lentefestival
Lentefestival
Foto: redactie

Welke persoon, organisatie of instelling moet volgens jou kans maken op een nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal 2016?

De bedoeling is om uit een zo breed mogelijk ‘cultuurveld’ genomineerden aan te wijzen waaruit uiteindelijk de winnaar wordt gekozen. Ook de JongerenCultuurprijs, een aanmoedigingsprijs, blijft bestaan. Voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal komen personen, verenigingen of instellingen in aanmerking die op cultureel of artistiek vlak een bijzondere prestatie in of voor Roosendaal leveren.

Er is een onafhankelijke jury met verschillende achtergronden en een groot netwerk in Roosendaal. Zij houden de activiteiten op cultureel en artistiek gebied in de gemeente in de gaten. Daarnaast wil de jury graag dat het Roosendaalse publiek zijn eigen favorieten naar voren brengt.

Voordragen kandidaten

Vanaf heden kunnen er kandidaten voorgedragen worden. Roosendalers worden van harte aangemoedigd om kandidaten (tot 1 april 2016) aan te melden via een e-mail naar [email protected]. Naast de naam van het gezelschap, organisatie of persoon dient een korte motivatie te worden gegeven waarom u vindt dat deze kandidaat voor een nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal in aanmerking komt.

De culturele categorieën

De jury heeft de verschillende culturele categorieën, waarin de kandidaten ingedeeld worden, vastgesteld; muziek, beeldende/toegepaste kunsten, erfgoed en historisch onderzoek, architectuur, theater/podiumkunsten, literatuur, organisatoren (evenementen), audiovisueel (nieuwe media). Ook cultuurvormen zoals dj’s en ontwerpers van games, krijgen een kans, er wordt niets uitgesloten dat kwaliteit heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen