Allerzielen herdenkingsbijeenkomst, theatervoorstelling en een belevingsroute

Foto: Crematorium Zegestede

Rondom Allerzielen organiseert de Werkgroep Allerzielen activiteiten die in het teken staan van het gedenken en herdenken van naasten die overleden zijn.

Ook dit jaar ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de voorstelling van theatergroep Tiuri, de herdenkingsbijeenkomst en de belevingsroute.

Programma zaterdag 29 oktober

Crematorium Zegestede / Ionweg 12 Roosendaal

  • 16:45 uur:  theaterstuk Tiuri
  • 17:30 uur:  herdenkingsbijeenkomst onder begeleiding van Marjeet Verbeek
  • 18:00 uur   belevingsroute in de urnentuin en op begraafplaats Zegestede (tot 19:30 uur)

Het programma wordt geopend op zaterdagmiddag 29 oktober om 16:45 uur in de aula van crematorium Zegestede te Roosendaal met een speciale voorstelling van theaterwerkplaats Tiuri. Een groep mensen met een verstandelijke beperking geeft op een eigen creatieve manier invulling aan het thema van Allerzielen 2016

De werkgroep Allerzielen heeft dit jaar gekozen voor het thema “Rituelen helen”. Het theaterstuk en de herdenkingsbijeenkomst vinden, in tegenstelling tot voorgaande jaren, plaats in de aula van crematorium Zegestede. Ook de belevingsroute gaat hier van start.

Programma zondag 30 oktober

Crematorium Zoomstede / Mastendreef 5 Bergen op Zoom

  • 16:45 uur: theaterstuk Tiuri
  • 17:30 uur: herdenkingsbijeenkomst onder begeleiding van Marjeet Verbeek
  • 18:00 uur  belevingsroute in de urnentuin en op de begraafplaats aan de Mastendreef te Bergen op Zoom (tot 19:30 uur)

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt, met teksten en passende muziek, stilgestaan bij het delen van verlies en het draagbaar maken van verdriet.

De wandelrouten door de urnentuinen en over de begraafplaatsen bij de crematoria in Roosendaal en Bergen op Zoom zijn tijdens de activiteiten sfeervol verlicht. Er wordt gelegenheid geboden om op persoonlijke wijze uiting te geven aan verlies en verdriet. Eenieder die dat wenst nodigen wij uit een foto van en/of een persoonlijke boodschap voor hun dierbare overledene(n) mee te brengen zodat men deze een plaats kan geven in de lichttunnel, een terugkerend element binnen de belevingsroute.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen